Dünya Çevre Günü Etkinligi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliginde sifir atik ve atik malzemelerin geri dönüsümüne dikkat çekildi. Etkinlikte çevre bilinci kazandirilmasi için farkindalik olusturulmasi hedeflendi.

Dünya Çevre Günü Etkinligi
Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan Çobanli Iskelesi’nde ‘Dünya Çevre Günü’ etkinligi düzenlendi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan hazirlanan etkinlige Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ömer Bolat, Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Senol Yildiz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Ali Tulumen, Emlak ve Istimlak Dairesi Baskani Bilal Büyükbas, Insan Kaynaklari ve Egitim Dairesi Baskani Ismail Öztürk, Mali Hizmetler Dairesi Baskani Dr. Mehmet Emrah Binici, ögrenciler ve vatandaslar katildi.



Dereceye giren ögrencilere ödül verildi

Programda düzenlenen resim yarismalarinda dereceye giren ögrencilere Genel Sekreter Yardimcisi Senol Yildiz ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ömer Bolat tarafindan ödül ve hediyeleri verildi.

Ayrica ödül alan resimler etkinlik alaninda sergilendi. Etkinlikte iklim degisikligi ve etkileri konulu koreografi, tohum ekme atölyesi etkinligi, yüz boyama etkinligi düzenlendi.

Ögrencilerin atik malzemelerden hazirladiklari kiyafetlerden olusan mini defile ise büyük begeni topladi. Ögrencilerden olusan müzik grubu tarafindan verilen mini konserde etkinlige katilan ögrenciler doyasiya eglendi. Kamu kurum ve kuruluslari, sivil toplum kuruluslari ile özel ve kamu okullarinin destek verdigi etkinlikte sifir atik ve atik malzemelerin geri dönüsümüne dikkat çekilerek, çevre bilinci kazandirilmasi için farkindalik olusturulmasi hedeflendi.

Yasanabilir bir dünya birakmak için

‘Baska Dünya Yok’ temasiyla düzenlenen etkinlikte konusma yapan Samsun Büyük Sehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Senol Yildiz, “Su anda bütün mesele aslinda bir farkindalik olusturmak. Hepimiz yasadigimiz çevrenin bir parçasi olarak gelecege daha düzgün daha yasanabilir bir dünya birakmak için gayret ediyoruz” dedi.

Konusmasinin sonunda atik malzemelerden elbise tasarimi yapan ögrencileri kürsüye davet eden Yildiz, geri dönüsümün önemine dikkat çekti.

En büyük tema sifir atik

Öte yandan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ömer Bolat ise konusmasinda “5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadir. Dogal çevrenin korunmasi, sürdürülebilir yasamin öne çiktigi ve iklim degisikligiyle mücadelenin arttigi bir dönemde bu günlerin kutlanmasi daha da önemli hale gelmistir. En büyük temasi sifir atik olan çevre haftasinda farkindalik yaratabilmek adina önemli çalismalar gerçeklestirdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA