Diyarbakir'da Kuyumculari Dolandiran 6 Süpheli Tutuklandi

Diyarbakir’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanitip kuyumculardan yüklü miktarda dolandiricilik yapan 6 süpheli gözalti islemlerinin ardindan adli makamlarca tutuklandi.

Diyarbakir'da Kuyumculari Dolandiran 6 Süpheli Tutuklandi
Alinan bilgilere göre, Diyarbakir’da kuyumcu esnafini hedef alan ve kendilerini kamu görevlisi olarak tanitan süphelilerin, kuyumculara sahte altin vererek dolandiricilik eylemlerinde bulunduklarini tespit eden Asayis Sube Müdürlügü ekipleri operasyon dügmesine basti.

Yapilan çalismalarda 27 Mayis günü Kayapinar ilçesinde faaliyet gösteren 3 farkli kuyumcunun bu sekilde toplamda 66 bin 800 TL dolandirildigini tespit eden ekipler olaylari gerçeklestiren süphelilerin kullandiklari araçla Sanliurfa istikametine dogru gittiklerini belirledi. Süpheliler, Sanliurfa-Hilvan ilçesinde kullandiklari araç ile birlikte kiskivrak yakaladi.

Süphelilerin olayda kullandiklari araç içerisinde ve üst aramalarinda, kuyumcu esnafini dolandirmak için kullandiklari sahte oldugu degerlendirilen 34 parça halinde, sari renkli altin görünümlü bileklik, bilezik, küpe, zincir künye, zincir kolye ve dolandiricilik olayindan elde ettikleri 57 bin 682 TL ve 14 adet çeyrek altin, 3 adet yarim altin, 1 adet tam altin ele geçirildi.

Yakalanan süpheliler hakkinda yapilan detayli incelemede süphelilerin çok sayida dolandiricilik suçundan kayitlarinin oldugu tespit etti.

Yakalanan 6 süpheli, 28 Mayis tarihinde sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA