Deniz Suyu Numuneleri Alindi

Zonguldak Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanligi tarafindan halkin yogun olarak kullandigi plajlarda sezonun ilk yüzme (Deniz) suyu numuneleri alindi. Numuneleri alinan deniz suyu ölçümleri önümüzdeki günlerde açiklanacak.

Deniz Suyu Numuneleri Alindi
Deniz sezonunun baslamasina kisa bir zaman kala Zonguldak da halkin yogun olarak kullandigi plajlarda sezonun ilk yüzme (Deniz) suyu numuneleri Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanligina bagli Çevre Sagligi Hizmetleri Biriminde görevli teknisyenler tarafindan 6 Haziran 2022 tarihinde ilk yüzme suyu numuneleri alinmis olup sonuçlari Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügünce hazirlanan https://yuzme.saglik.gov.tr internet adresi ve Zonguldak Il Saglik Müdürlügü https://zonguldakism.saglik.gov.tr web sayfasinda halka açik bir sekilde yayinlanacak.

Yüzme suyu analiz sonuçlari, paydas kurumlarla ve vatandaslarimizla paylasilacagini belirten Zonguldak Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ertugrul Güner söyle dedi.

“ Türkiye’de deniz suyu çalismalari, 25.09.2019 tarih ve 30899 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik dogrultusunda yürütülmektedir. Ilimizde yüzme suyu olarak kullanilan alanlarda izleme çalismalarini yürütmek üzere numune alim noktalari belirlemek, yüzme sezonu öncesi ve sonrasi degerlendirmeyi yapmak üzere Zonguldak Ili Yüzme Suyu Komisyonu kurulmustur. Halk sagligini korumak, gelistirmek, sagliga zarar veren hastaliklarla ve zararli etkenlerle mücadele etmek ve genel sagligin korunmasi amaciyla çalismalar yapilmaktadir. Karadeniz Bölgesi için belirlenmis olan yüzme sezonu 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasinda Il Saglik Müdürlügünce belirlenen takvim dogrultusunda 15 günde bir olmak üzere sahil seridinde 22 adet yüzme suyu noktasindan numune çalismalari Il Saglik Müdürlügü ve Ilçe Saglik Müdürlüklerince yapilmaktadir. Alinan numuneler mikrobiyolojik analizleri yapilmak üzere Zonguldak Halk Sagligi Laboratuvarina teslim edilmektedir “
Kaynak: İHA