Bursa'da Savsat Kültür Evi Açildi

Bursa’nin Inegöl ilçesinde 2019 yilinda temeli atilan ve tamamlanan Inegöl Artvin Savsat Kültür Evi hizmete açildi.

Bursa'da Savsat Kültür Evi Açildi
Gerçeklesen program Inegöl’de bulunan STK temsilcileri siyasi partilerin ilçe baskanlari, eski milletvekilleri, ITSO Baskani Yavuz Ugurdag, Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, Savsat Kaymakami Yusuf Akin, Inegöl kaymakamini temsilen Kestel Kaymakami Recep Öztürk, eski Bakan Faruk Çelik, Cumhurbaskani Basdanismani Israfil Kisla, Kültür Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alparslan katildi.

Inegöl Savsatlilar Dernegi Baskani Durmus Aydin protokol selamlamasi yaptiktan sonra yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi ; “Geçmis yillarda yaptigimiz çalismalar sonucunda dernegimize arsa kazandirdik. Daha sonra dernek yöneticilerimiz ile birlikte 6 ay süre yaptigimiz çalisma sonucunda Savsat Evi yapma karari aldik. Projemizi hazirladiktan sonra tanitimina girdik ve bu projeyi tamamladik. Bugünde açilisini yapiyoruz. Hanim efendilerimiz çok ilgi gösteriyor. Bu binada folklor tiyatro egitim, halk egitim ile ortak çalisma her kesime açik çalismalar olacak. Bu binayi Inegöllüler olarak hep beraber kullanacagiz.”

Inegöl Ticaret Sanayi Odasi Baskani Yavuz Ugurdag ise dernegin yapiminda emegi geçenlere tesekkür etti ve binanin Inegöllülere hayirli olmasini temenni etti.

Inegöl’ün farkli yapida insanlari bünyesinde barindirdigini ifade eden Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Bizler de Inegöl Belediyesi olarak yerellesmenin önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bizler edebi ahlaki örfü bilen insanlariz. Burasi siradan bir hizmet binasi olarak görmüyorum. Gelecek nesillere kültürümüzü birakmak için firsat olacaktir. Burada söylenmeyen bir sey var burada oyun oynanmayacak bu yönü ile kendilerini tebrik ediyorum. Belediye baskani olarak bizlere çok fazla yer istegi talebi geliyor. Burada iyi örnek uygulamasi hayata geçti. Bu insaat faaliyetini tüm Inegöl hayata geçti. Bundan sonra yapilacak tüm organizasyonlara örnek teskil edecek. Burada vatandaslarimizin her birinin az ya da çok katkisi oldu. Örnek çalismada emegi olan herkese tesekkür ediyorum.”

Dernek yönetimini tebrik eden eski bakan Faruk Çelik, “As için is için göç ettik buralara geldik burasida bizim memleketimiz. Mesele nerede dogdugun nereden geldigin degil iyi bir insan oldugundur. Iyi bir insansan topluma faydan varsa sorun yok. Bu kültürümüzü yasamakla degerlerimizi yasamakla ancak gerçeklesir. Simdi su ev var ya Durmus Bey sizin ekibinizi önceki dernek baskanlarini tebrik ederim. Iste eser burada konusuyor Savsat burada konusuyor ben buradayim diyor. “

Birçok tabela dernegi oldugunu belirten Çelik, “Inegöl’de de birçok dernek var Bursa’da da Türkiye’de de var. Ya birakin kültürel yapinizi ortaya koyuyorsaniz ve nesillere insanimiza hizmet etmeyi görev edindiyseniz çok dogru yoldasiniz. Digerlerinin hiçbir anlami yok. Digerlerini yapacaksaniz 120 tane siyasi parti var orada hizmet verebilirsiniz. Kültürel degerlerimizden utanmamiz lazim eskiden büyüksehirlerde annelerinden utanarak bir iki adim geri yürürlerdi. Insanlar annesinden babasindan utanir mi bas taci yapacaksin. Buda böyle bir durum. “

Bir çok tabela dernegi oldugunu belirten Cumhurbaskani Bas Danismani Israfil Kisla, “Bugün gerçekte Savsat için Inegöl içinde bir sivil toplum örgütünün gerçeklestirdigi çok güzel bir eserin açilisini yapiyoruz. Durmus bey ve ekibine destek veren herkese tesekkür ediyorum. Sivil Toplum Kuruluslari siyaset gibi bu millete hizmet edebilme mecralaridir. Arkadaslar ne olur STK’lardan bir beraber olalim tabela derneklerinden kurtulalim. Artvin’in kültürünü örfünü böyle güzel bir eserle daha kalici hale gelecek.  “

Her türkü destegi vermeye hazir olduklarini belirten Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alparslan, “Artvin çok zor cografyaya sahip. Her halde yeryüzünde cennete en yakin cografya Artvin’dir. Zor cografyanin kosullari olarak ülkemizin her bir yanina göçler oldu. Durmus baskanim bu binanin hikâyesini anlatti. Bu güzel eser Inegöl’ümüze hizmet verecek. Ben katkida bulunan herkese tesekkür ediyorum. Burada çok güzel egitim kültüre sosyal faaliyetler gerçeklesecek. Böyle eserlerle gurur duyabiliriz. Artik Inegöl’ümüzde böyle güzel bir eserimiz var. Bir Artvinli olarak gurur duyuyoruz. Bizde bakanlik olarak bu faaliyetlere her türlü destegimizi verecegimizi ifade etmek istiyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA