Basaksehir'de LGS Tercih Heyecani

Basaksehir Belediyesi, Liselere Geçis Sistemi’ne giren ögrencileri ilçedeki lise temsilcileri ile bir araya getirdi. Basaksehir Kent Meydani’na kurulan ‘Lise Tercih Fest’ çadirlarina ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Basaksehir'de LGS Tercih Heyecani


Basaksehir Belediyesi, Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinav heyecanini geride birakan ögrenciler için ‘Lise Tercih Fest’ düzenliyor. Ögrencileri bu zorlu süreçte yalniz birakmayan Basaksehir Belediyesi, tercih yapacak ögrenciler ile ilçe genelinde bulunan liselerin temsilcilerini Lise Tercih Fest’de bir araya getirdi.

Ögrencilerin tercih heyecani basladi

Basaksehir Kent Meydani’na akin akin gelen ögrenciler, rehber ögretmen ve psikologlar esliginde okullar hakkinda bilgi aldi. Ögrencilerle yakindan ilgilenen rehber ögretmenler, hem kendi okullarini tanitma firsati yakaladi hem de ögrencilere dogru adimlar atmalarina yönelik bilgiler verdi.

“Akademilerimiz ile ögrencilerimizin yanindayiz”

Lise Tercih Fest’i, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve Basaksehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Coskun da ziyaret etti. Stant ziyaretlerinde okul yöneticileri ile bir araya gelen Baskan Kartoglu, “Lise ögrencilerimiz için belediyemizde staj imkâni sunuyor, isbirligi yaptigimiz yayin kuruluslari ve firmalara yönlendirme yapiyoruz. Akademilerimiz ile ögrencilerimizin yanindayiz. Ögrencilerimizin kendi mesleklerini daha da pekistirmesi için; grafik tasarim, YouTube, yeni medya, dublaj, sinema, radyo gibi birçok alanda akademiler açtik. Ücretsiz egitim verdigimiz bu akademilere tüm ögrencilerimizi bekliyoruz” diye konustu.



Ögrencileri en dogru tercihi yapmalari için Basaksehir Kent Meydani’na düzenlenen Lise Tercih Fest, 8 Haziran Çarsamba günü sona erecek.
Kaynak: İHA