Ankara'da Saganagin Bilançosu Agir Oldu

Ankara’da ögle saatlerinde baslayan saganak sonrasi birçok ev, is yeri ve otopark sular altinda kaldi. Vatandaslari isyan ettiren su baskinlari, bir markette 100 bin liralik maddi zarara yol açarken çok sayida araç ve konut kullanilamaz hale geldi.

Ankara'da Saganagin Bilançosu Agir Oldu
Ankara’da ögle saatlerinde etkisini gösteren saganak, mahallelerde su baskinlarina neden oldu. Keçiören Izcibasi Sokak ve 431. Sokak’ta saganagin meydana getirdigi sel sonrasinda dükkanlari, apartmanlarin giris katlarini, depolari, kömürlükleri ve otoparklari su basti. Vatandaslari isyan ettiren saganaktan geriye, bir marketin 100 bin liralik zarari, otoparklarda park edilmis olan otomobiller, depolarda bulunan esyalar, duvari çöken daireler ve zarar gören evler kaldi.

Selde sürüklenen çocugu kurtardi

Saganagin meydana getirdigi selde Divrik Caddesi üzerinde annesi ile el ele yürüyen bir çocugun ayagi kaydi. Olaya sahit olan Bayram Aydin ise anne ve çocugu selde sürüklenmekten kurtardi. Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine gelen ambulans ekipleri ile hastaneye kaldirildigi ögrenildi. Çig köfteci Aydin, o anlari su sekilde anlatti:

“Bir kadin ve çocuk kaydi beraber. Selin etkisi ile ayagi kaydi kadinin. Çocugun elinden tuttugu için beraber sürüklendiler asagi tarafa dogru. Yolda geçen arabalarin altina girmemesi için ayaga kaldirdik biz de.”

Altindag Mahallesi Haci Bayram Veli Caddesi üzerinde, sel sonrasi manavini su basan Volkan Ildes, “Yagmur basta normal basladi.

Bir anda hizlandi. Bir baktim ki ortalik sel olmus. Milletin malzemeleri falan sokakta. Dükkanimda zarar var. Nereden bakarsan bak 3-4 bin liralik zararim var” diye konustu.

Yönetici oldugu binanin iki metrelik girisini su basan Mahmut Dogan, su baskini oldugu esnada apartman sakinlerini can kaybi olmamasi için yukari çikardiklarini ifade ederek, “10 senedir ben burada oturuyorum. 10 yildir burasi böyle. Buranin yöneticisi benim. Hiçbir çözümümüz yok. Belediyelere basvuruyoruz ama her sey ayni. Görülen rezillik bu. Berbat bir durumdayiz. Iki sokagin kesisimi tikaniyor sürekli. Burasi tikandiginda binalari komple su basiyor. Her sene haziran ayinda böyleyiz” dedi.



"Yagmur yagdiginda gece uyku uyuyamiyoruz"

Yasadigi apartmanin alt katini ve kömürlügünü su basan Yakup Koçak, 20 yil boyunca her yagis oldugunda su baskini oldugunu belirterek, “Binalar, evler, kömürlükler hep ayni. Buraya bir süzgeç mi yaparlar, rögar mi yaparlar bilmiyorum ama buna bir çare bulmalari lazim. Yagmur yagdiginda gece uyku uyuyamiyoruz. Yan binadakileri de ben uyardim” ifadelerini kullandi.

Apartmaninin girisini su bastigi için evinde mahsur kalan Elvan Çalçoban, söyle isyan etti:

“Kaç tane candan oluyorduk. Altyapi yok. Yukariya dere yaptilar bu sorunlar basladi.

Herkes can kaybindan korktu. O dereden dolayi oldu bunlar. Altyapi da yapili degil. Her sene yasiyoruz bu sorunlari.”

Marketinin deposunu su basan esnaf Ismail Tunç, “Ne belediye, ne itfaiye geliyor. Bu suyun çekilmis hali. Tavana kadar su geldi. Neyimizi varsa aldi gitti. Yagmur yagdi böyle oldu. Iki dakika içinde. Inanilir gibi degil. Araban da yan tarafta. Plakasina kadar gitti. Yani 100 binin üzerinde zararim var. Yalnizca 35 bin liralik sigaram gitti” diye konustu.

Saganak esnasinda arabasinda maddi hasar meydana gelen Cüneyt Özgündogdu, “Paralari kolay mi kazaniyoruz? Arabamin haline bakin. Burasi yillardir böyle. Sel oldu. Bütün gelen yagmur sularinin hepsi burada birikiyor. Altyapi yetersiz burada. Malimizin hali burada” dedi.

Yasadigi apartmanin otoparki beline kadar suyla dolan Cengiz Özem, yagmur yagdiginda her yil ayni sorunu yasadiklarina vurgu yaparak, “Rögarlar patladi ve binamizi su basti. Her sene her sene ayni bu. 400 bin liralik aracim vardi burada, gitti simdi. Otopark burasi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA