Karaman'da 'Dünya Çevre Günü' Etkinligi

Karaman’da Çevre Kuruluslari Dayanisma Dernegi (ÇEKUD) üyeleri Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenledigi etkinlikte dogaya atilan çöpleri topladi.

Karaman'da 'Dünya Çevre Günü' Etkinligi
Dernek üyeleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Türk Dünyasi Kültür Parki’nda bir araya geldi. Etkinlik öncesi bir açiklama yapan ÇEKUD Karaman Il Temsilcisi Süleyman Çelik, 5 Haziran Dünya

Çevre Günü’nün 81 ilde ayni anda kutlandigini söyledi.

Doganin dengesini gözet, çevreni koru ve temiz tut, sloganiyla etkinligin gerçeklestirildigini belirterek, “Çevre Kuruluslari Dayanisma Dernegi’nin öncülügünde yüzlerce sivil toplum kurulusu bu etkinlige destek vermektedir. Karaman’da da Atak Gençlik Kulübü gönüllüleri, izcileri ve sporculari yaklasik bir saat boyunca dogaya yük olan kirleticiler toplanarak çevreye yönelik toplumsal farkindaligin artirilmasini hedeflemektedir" dedi.

Il Temsilcisi Çelik’in yaptigi açiklamanin ardindan etkinlige katilanlar ellerinde çöp posetleri ile piknik alaninda mintika temizligi yapti. Temizligin ardindan dermen tarafindan etkinlige katilanlara ekmek arasi kavurma ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA