Dünyaca Ünlü Plajda Deniz Dibi Temizligi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde Çevre Haftasi çerçevesinde deniz dibi temizligi yapildi. Dalgiçlarin deniz dibi temizlik çalismasi, su alti kamerasiyla görüntülendi.

Dünyaca Ünlü Plajda Deniz Dibi Temizligi


Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik merkezi Ölüdeniz Mahallesi Kumburnu plajinda Mugla Çevre Koruma Vakfi (MUÇEV) deniz dibi temizligi yapti. Gönüllü 7 dalgicin yaklasik 3 saat süren deniz dibi temizliginde lastik, plastik, metal ve cam atiklar çikarildi.

MUÇEV Temsilcisi Ali Ihsan Güner, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla Çevre haftasini bir hafta boyunca farkli etkinliklerle kutlanacagini söyledi.

Güner, farkindalik olusturarak gelecek nesillere daha temiz deniz birakmayi hedeflediklerini vurguladi. Deniz dibi temizliginin Göcek’te de yapilacagini belirten Güner, vatandaslari denizlerin temizligi konusunda duyarli olmaya davet etti.

Etkinlige katilan serbest dalis dünya rekortmeni milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy ise dünyanin birçok noktasinda dalis yaptigini, Ölüdeniz’in dalis sporu için çok degerli oldugunu dile getirdi. Ulusoy, etkinligin amacinin farkindalik olusturmak oldugunu, gelecek nesillere daha temiz bir miras birakmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA