Tatvan'da Yilsonu Sergisi

Bitlis’in Tatvan Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan “Hayat Boyu Ögrenme” etkinlikleri çerçevesinde kursiyerlerin hazirladigi el emegi ürünler sergilendi.

Tatvan'da Yilsonu Sergisi
Tatvan Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan ilçede açilan 625 kursta egitim gören 10 bin 580 kadin kursiyerin yil boyunca hazirladiklari ürünlerin yer aldigi serginin açilisi yapildi. Tatvan’daki bir alisveris merkezinde düzenlenen sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaslar, kadinlarin el emegi göz nuru yaptiklari birbirinden farkli ürünleri satin aldi.

Vatandaslar tarafindan yogun ilgi gösterilen serginin 4 Haziran Pazar gününe kadar açik olacagi belirtildi.

Serginin açilisinda konusan Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, Halk Egitim Merkezi Müdürlügünce açilan 625 kursta egitim gören 10 bin 580 ögrencinin büyük bir emek gösterdigini ve bu tür kurslarin artarak devam edecegini söyledi.



Kurslara katilimin yogun oldugunu söyleyen Tatvan Halk Egitim Merkezi Müdürü Kazim Acar ise “Halk Egitim Merkezi Müdürlügünün 1-7 Haziran tarihleri arasinda Hayat Boyu Ögrenme senliklerini gerçeklestirdik. Egitim ögretim yilinin basindan bu yana toplamda 625 kursumuz açildi. Bununla beraber 10 bin 580 ögrencimiz bu kurslardan yararlandi. Bugün ise el emegi göz nuru olan emeklerimizi burada güzel bir sekilde sergiledik. Protokol üyelerimiz, halkimiz, usta ögreticilerimiz ve ögrencilerimiz ile beraber bu çalismalari sergiledik. Çalismalarda emegi geçen usta ögreticileri ve ögrencilerimizi cani gönülden tebrik ediyorum. Insallah bundan sonra bu çalismalarimiz devam edecektir. Yaz aylarinda da hiç kesinti vermeden bu çalismalarimizi büyük bir özen ve çaba ile sürdürecegiz” diye konustu.

Sergiye Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir ve esi Havva Erdemir, Tatvan Cumhuriyet Bassavcisi Kadir Yalçin Özkubat, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Tatvan Halk Egitim Merkezi Müdürü Kazim Acar, Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdullah Yüzer, siyasi parti temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA