LGS Sonuçlari Açiklandi

LGS çerçevesinde 5 Haziran’da yapilan merkezi sinav sonuçlari açiklandi. Basvurularin tüm 8. sinif ögrencileri için otomatik olarak alindigi sinava 1 milyon 31 bin 799 ögrenci girdi ve katilim orani yüzde 83 olarak gerçeklesti.

LGS Sonuçlari Açiklandi
LGS çerçevesinde 5 Haziran’da yapilan merkezi sinav sonuçlari www.meb.gov.tr adresinde erisime açildi. Geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da LGS çerçevesinde yapilan sinavin sonuçlari ile birlikte "Merkezi Sinav Degerlendirme Raporu" da yayimlandi. Yürütücülügünü Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in yaptigi raporda ögrencilerin merkezi sinavda aldiklari sonuçlar ayrintili olarak incelendi, sinavdaki alt testlere ait dagilimlar degerlendirildi ve testin psikometrik özellikleri hakkinda detayli sonuçlara yer verildi.

Merkezi sinavda iki oturumda toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30’da baslayan ilk oturumda ögrencilere Türkçe, T.C. inkilap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabanci dil testleri uygulandi. Ikinci oturum saat 11.30’da basladi ve bu oturumda ögrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladi. Merkezi sinavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

193 ögrenci tam puan aldi

Sinava 48 farkli ilden katilan 193 ögrenci tüm sorulari dogru yanitlayarak 500 tam puan aldi. Puanlarin 100 ile 500 arasinda degistigi dagilimda 400-500 arasinda puan alan ögrenci orani geçen seneye göre artis gösterdi. Ögrencilerin yüzde 9,93’ü 400-500 puan araliginda yer aldi. Ögrencilerin en yogun bulundugu puan araligi yüzde 56,04 ile 200-299 oldu.

Kiz ögrenciler daha basarili

Raporda, ögrencilerin cinsiyetleri ile sinav performanslari arasindaki iliski hakkinda sonuçlar da incelendi. Elde edilen bulgular, önceki yillarda oldugu gibi 2022 yilinda da kiz ögrencilerin matematik disindaki tüm alt testlerde erkek ögrencilerden daha basarili olduklarini gösterdi.

Matematik ve fen bilimlerinde basari artti

Yüz yüze egitime kesintisiz devam edildigi egitim ögretim yilinin ardindan gerçeklestirilen sinavda matematik ve fen bilimleri alt testlerinde dogru cevap sayisi ortalamalarinin 2021 yilina göre kismen artis gösterdigi görüldü.

Kaynak: İHA