Ispendere Sifali Içmelerinde Izcilik Kampi

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi tarafindan Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de izcilik faaliyetlerini yayginlastirmak, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkindalik kazandirmak amaciyla 3 günlük Ispendere Izcilik Sifa kampinin starti verildi.

Ispendere Sifali Içmelerinde Izcilik Kampi
Battalgazi Belediyesi’nden ilçede farkindalik olusturan bir kamp daha organize edildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü tarafindan Malatya Öncü Gençlik, Spor ve Izcilik Kulübü Dernegi’nin destekleriyle ilçede izcilik faaliyetlerini yayginlastirmak, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkindalik kazandirmak amaciyla 3 günlük izcilik kampinin starti verildi.

Ispendere Sifali Içmeleri’nde düzenlenen kampa, çok sayida izci katildi.

Battalgazi Belediyesi hizmet binasinin önünde toplanan izciler ve takim liderleri hep bir agizdan Istiklal Marsi’ni okudu ve izci selami ile Ispendere Sifali Içmeleri’ndeki kamp alanina hareket etti. Battalgazi Belediyesi’ne ait üstü açik tur otobüsü ile sarkilar ve türküler esliginde kamp alanina yolculuk eden izcilerin yolculugu renkli anlara sahne oldu. Neseli bir yolculugun ardindan kamp alanina gelen izciler, ekip ve obalarini olusturarak çadirlarini kurdular. Ardindan kamp alanini taniyan izciler ve takim liderleri, Ispendere Sifali Içmeleri’ndeki essiz doganin tadini doyasiya çikardi. Sifali içme sularindan doya doya içen izciler, kamp süresi boyunca gerçeklestirecegi çesitli faaliyetlerinde startini verdi.

Aileler izci selami ile çocuklarini ugurladi

Kampa katilan çocuklarini izci selami ile ugurlayan aileleri, ilçede birçok kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleyen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini iletti.

7’den 70’e herkesin izcilik yapabilecegini vurgulayan Izci ailesinden Munise Bozat, “Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e ve Izcilik Kulübümüze tesekkür ediyorum. Çocuklarimizin kapali ortamlardan çikip, dogal ortamlarda zaman geçirebilmelerini adina çok güzel bir kamp etkinligi oluyor. Bu tür kamplarda çocuklarimiza çok faydali bilgiler aktariliyor. Çocuklarimiz heyecanli, bizler heyecanliyiz. Izcilik sadece çocuklarin yapabilecegi bir faaliyet degil. Izciligin yasi yoktur. Insallah güzel bir faaliyet olmasini temenni ediyorum. Ilçemizde her zaman çok güzel farkindalik etkinliklerine imza atiliyor. Buda bizleri mutlu ediyor” dedi.

Izci ailesinden Hatice Yuvali ise “Heyecanliyiz. Kampa çocugum katiliyor. Bize her daim destek veren baskanimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.



“Izcilik bir yasam tarzidir”

Izciligin bir yasam tarzi oldugunu aktaran Izci Faruk Ensar Gülsen, “Izci olmaya karar verdikten sonra bu tür faaliyetlere sik sik katilmaya basladim. Ailemden ayri kalmak pek sorun olmuyor. Izcilik bir yasam tarzidir. Kamp çok güzel, hava temiz, her yer yesil. Ispendere’ye ayda bir kez ailemle geliyordum ama bu sefer kamp için geldim. Deneyimi bir hayli fazla olacak bir kamp olacak. Bizlere bu kampi organize eden ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Izci Hayrunisa Aksoy ise sunlari söyledi:

“Bu kampta dostlugu, dürüstlügü, arkadasligi, sevgiyi ve saygiyi ögreniyoruz. Yasamin zorluklarinin üstesinden gelmeyi ögreniyoruz. Dogayla iç içeyiz. Sinifimdaki arkadaslarimi da izcilikte yaptiklarimizi çok güzel bir kompozisyon yazarak anlattim. Yazimi okuyan arkadaslarimda izcilige katilim sagladilar. Bu kamplar bize çok yarar sagliyor. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’i çok seviyoruz, tesekkür ediyoruz.”

Düzenlenen kampta çok faydali seyler ögrendigine deginen ve bu tür kamplarin devam etmesi gerektigini belirten Izci Ezi Su Demir, “Kampta arkadaslarimizla çok iyi anlasiyoruz. Hocalarimiz bizlere her seyi ögretiyor. Bu tür kamplarda ruhsal, zihinsel, bedensel ve ahlaki açidan kendimizi gelistirmek için firsatlar buluyoruz. Bu tür izcilik kamplarin devam etmesi gerek” ifadelerini kullandi.

“Baskanimiz Osman Güder’e tesekkür ediyoruz”

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve Izcilik Kulübü Dernegi’nde Izci Lideri Ömer Boga, “Izci lideriyim. Evlatlarimiz dört duvar arasinda teorik bilgilerle donaniyorlar. Uygulamali egitimler ise izcilikte verilir. Dogada yasayabilmeyi, sikintilara birlikte gögüs germeyi ve buna benzer her seyi bu kamplarda ögretiyoruz. Çocuklarinizin hayati ögrenmesini istiyorsaniz, izcilik faaliyetlerine basvuru yapin. Bu ortami bizlere saglayan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e özel olarak tesekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Kaynak: İHA