Fransa'da Havalimanlarinda Grev Krizi

Fransa’da havayolu sirketlerinde çalisan yer hizmetleri personelinin 2 günlük grev karari almasiyla havalimanlarinda uzun kuyruklar olustu, bazi seferler ise iptal edildi.

Fransa’da havayolu sirketlerinin yer hizmetlerinde çalisan personel, 30 Haziran-1 Temmuz arasinda grev karari aldi. Bunun üzerine Sivil Havacilik Genel Müdürlügü, havayollarindan uçuslarin yüzde 17 oraninda azaltmasini istedi. Grev, Paris’teki Charles de Gaulle ve Roissy havaalanlari, bazi uçuslari iptal ettirdi. Charles de Gaulle Havalimani kalkisli ve varisli uçuslarin yüzde 10’u iptal olurken, 4 pistten 2’si yerel saatle 07.00-14.00 arasinda kapali kaldi. Ülkenin bayrak tasiyici havayolu sirketi Air France’in 62 uçusunu iptal ettigi ögrenildi.

Havalimanlarinda kaos

Yer hizmetleri personelinin greve çikmasiyla havalimanlarinda uzun kuyruklar olustu. Yolcular, uçus islemleri için saatlerce sirada beklemek zorunda kaldi. Grev nedeniyle uçuslarda aksama olabilecegi yönünde uyari yapildi.

Paris merkezli uluslararasi bir havalimani operatörü Aeroports de Paris ile isçi temsilcileri arasindaki görüsmeler sürüyor, ancak simdiye kadar bir anlasmaya varilamadi. Isçiler çalisma kosullarinin iyilestirilmesi ve enflasyona karsi zam talep ediyor. Genel Is Sendikasi (CGT) üyeleri, taleplerinin karsilanmadigi sürece greve devam edeceklerini belirtiyor.
Kaynak: İHA