Trabzon'da Toplu Ulasim Tarifeleri Degisti

Türkiye’deki en ucuz toplu ulasim hizmetini saglayan büyüksehirler arasinda yer alan Trabzon Büyüksehir Belediyesi, akaryakit fiyatlarindaki artis nedeniyle 6 Haziran Pazartesi itibariyla tarifelerinde mecburi düzenlemeye gidiyor.

Türkiye’de büyüksehir belediyeleri ulasima aylar önce ek zam yaparken, vatandasini ve ögrencileri zor durumda birakmamak için tüm sartlarini zorlayan Trabzon Büyüksehir Belediyesi, artan benzin ve motorin fiyatlarinin ardindan tarife degisikligine gitmek zorunda kaldi.

Büyüksehir Belediyesinin istiraki olan TULAS Genel Müdürlügünden konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadeler kullanildi:

"6 Haziran Pazartesi itibariyla toplu ulasim bilet fiyatlarinda güncellemeye gidilecektir. Bu kapsamda sehir içi tam yolcu binis fiyati 3,75 TL, ögrenci binis fiyati 2,00 TL olarak uygulanacaktir. Trabzon Büyüksehir Belediyesi olarak bilet fiyatlari güncellemelerinden sonra dahi 30 büyüksehir arasinda en ucuz tasimacilik yapan 3. Büyüksehir konumunda bulunmaktayiz. Fiyat güncellemesi öncesi 1,5 TL olan ögrenci binis fiyatina yalnizca 0,50 kurusluk bir artis uygulayarak ögrenci dostu sehir olma özelligimizi de sürdürüyoruz. Akçaabat ve Yomra ilçemizde ise tam yolcu binis fiyati 5,00 TL, ögrenci binis fiyati 3,00 TL olarak güncellenecektir.”
Kaynak: İHA