Manisa'da Üzüm Baglarini Dolu Vurdu

Manisa’nin Alasehir ilçesinde dün saat 18.00 siralarinda etkili olan firtina, saganak yagis ve ardindan gelen dolu yagisi dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzüm baglarinda büyük zarara yol açti. Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu zarar gören baglarda incelemelerde bulunarak üreticilere geçmis olsun dileklerini iletti.

Manisa'da Üzüm Baglarini Dolu Vurdu
Manisa’nin Alasehir ilçesinde üzüm baglarini dolu vurdu. Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, baglarinda zarar gören üzüm üreticilerini ziyaret ederek sorunlarini dinledi. Dün saat 18.00 siralarinda önce firtina, arkasindan siddetli yagmurla birlikte kisa süreli yagan findik büyüklügündeki dolu yagisi lokal olarak bazi bölgelerdeki üzüm baglarinda zarara yol açti. Alasehir merkez, Badinca, Çakircaali, Killik, Delemenler güzergahinda etkili olan yagmurla birlikte findik büyüklügünde kisa süreli yagan dolu, Isiklar, Caberfakili, Killik ve Gümüsçay mahalleleri mevkilerinde lokal olarak etkili oldu. Üzüm salkimlarina zarar veren yapraklari yerlere döken dolu yaklasik on dakika sürdü.

Baglarda incelemelerde bulunup üreticilere geçmis olsun dileklerini ileterek sorunlari dinleyen Baskan Öküzcüoglu, "Alasehir baglarindayiz. Yaklasik Yesilyurt’tan baslayip Gümüsçay Isiklar köyüne kadar Alasehir’in kuzeydogu bölgesinde dün aksam dolu hasari meydana geldi. Yapraklar yerlerde, salkimlarda dolunun vurdugu yerlerde kararmalar meydana geldi. Hasar tespit çalismalari bugün baslayacak. Hasarin ne kadar oldugunu tam olarak bilmiyoruz. Tüm çiftçilerimize geçmis olsun diliyorum. Insallah bir daha dolu hasari yasamayiz. Yapraklarimiz aralanmisti, açikta kalan üzüm salkimlarin hepsi zarar gördü. Kisa süreli ama yogun dolu yagisi asmalarimizin gelecek yil ki gözlerine bile zarar vermis. Tane hasarlari da var. Çiftçimiz tabi bu ürünleri tek tek dantel gibi isleyip yine ürününü kaldirmaya bakacak. Zor bir dönemden geçiyoruz. Mazot fiyatlari, gübre fiyatlari, elektrik fiyatlarinin yüksekligi zaten çiftçimizi zorluyordu. Dolu da ekstra bir zorluk oldu. Insallah bunun üstesinden hep birlikte gelecegiz. Hepimize geçmis olsun" dedi.

Çiftçiler ise çaresiz olduklarini ve destek verilmesi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA