Bursa'da Sanat Sokaga Tasti

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen Uluslararasi Sokak Sanatçilari Festivali, renkli kortejle basladi.

Bursa'da Sanat Sokaga Tasti


Bursa’da geçtigimiz yil pandemiden en çok etkilenen sokak sanatçilarina “Bursa’nin Her Sokagi Ayri Bir Sarki” projesiyle saglikli ortamda sanatlarini icra etme imkani sunan, ardindan Sokak Sanatçilari Festivali ile sanati sokaga tasiyan Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi 2. Uluslararasi Sokak Sanatçilari Festivali basladi.

Müzisyenler, pandomim sanatçilari, tiyatrocular, uzun bacaklar ve palyaçolar esliginde Cumhuriyet Caddesi’nde yapilan yürüyüs renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaslar da senlik havasindaki yürüyüste alkislariyla sanatçilara destek verdi. Kortej boyunca sanatçilar maharetlerini sergilerken Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fethi Yildiz da yürüyüs boyunca sanatçilarla sohbet etti. Kortej yürüyüsünün ardindan 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda düzenlenen festival açilis töreninde söz alan sokak sanatçilari, kendilerine böyle bir imkan sundugu için Bursa Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti.

Açik hava sahnesi

Festival çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Meydani ve Cumhuriyet Caddesi’nde toplam 12 farkli noktada gerçeklesecek konser ve gösterilerle Bursa sokaklarinin sanatla hayat bulacagini belirten Fethi Yildiz, "14 grup ve 110 bireysel performans sanatçisinin katilimi ile gerçeklesecek olan festivalimiz, 3-4-5 Haziran tarihlerinde, 14.00-22.30 saatleri arasinda müzik severleri bekliyor. Sehrin bir açik hava sahnesine dönüsecegi 3 gün boyunca Bursalilar yazi nese ile karsilayacak. Farkli kültürlerin, yerel ve uluslararasi birçok sanatçinin ve grubun kendilerini ifade edecekleri festival sayesinde sanatçilar ve sanatseverler bir araya gelecek. Konserlerin yani sira ressamlar, grafiti sanatçilari, sokak dansçilari, ates gösterileri ve DJ performansi ile farkli alanlardaki sanatçilar yeteneklerini sergileyip Bursa sokaklarini sanatla dolduracaklar. 5 Haziran aksami da Light in Babylon’un 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda sahne alacagi kapanis konseri ile kültür ve sanat bütün sehre yayilacak. Bursali sanatseverlere eglenceli günler diliyor, sanatçilarimiza ve emegi geçen arkadaslarimiza da tesekkür ediyorum" diye konustu.



Konusmalarin ardindan Sokak Sanatçilari Kent Orkestrasi, Bursa Mini Bando, One Man Band Metin Önderoglu sahne alirken, açilis töreni DJ Bahadir Gümüssu’nun performansi ile son buldu.
Kaynak: İHA