Su Taskini 1200 Hanenin Elektrigini Kesti

Düzce’de saganak yagis ile birlikte tasan Karaca deresi, TOKI Konutlarini vurdu. Yüzlerce binayi su basti. Baskinlar sebebi ile 1200 hanenin elektrikleri kesilince, Kizilay yemek, Belediye ise su dagitti.

Su Taskini 1200 Hanenin Elektrigini Kesti
Düzce’de saganak yagis hayati olumsuz etkilemeye devam ediyor. Karaca deresinin su debisi yükselip tasinca, Metek TOKI Konutlari sular altinda kaldi. Yüzlerce binayi su basti. Sularin çekilmesi ile birlikte bodrum katlarindaki sular da tahliye edilmeye baslandi. Binalarin bodrum katlarinda bulunan trafolar ise zarar görünce, bin 200 hanenin elektrikleri kesildi. Kizilay elektrikleri ve sulari kesik olan hanelere yemek dagitimi yaparken, Düzce Belediyesi de halka su dagitti.

Bir yandan vidanjörler ile binalarin altindaki sular bosaltilirken, bir yandan da hasar tespit çalismalarina baslandi.

“Elektik tesisati çöktü”

Kizilay’in yemek dagitimina katilan vatandaslar, “Elektrik tesisati çöktü. 1 hafta 10 güne gelecegi söyleniyor. Dogalgazimiz var. Yemek yapabiliyoruz. Kizilay da dagitim yapiyor ama elektrik ve su olmayinca yemek yapamiyoruz. Su birkaç güne gelecegi söyleniyor ama elektrikler ne zaman gelir belli degil. Bütün binalarin bodrum katlari hala su altinda. Trafolar ciddi zarar gördü. Her binanin ayri ayri temizlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandilar.

“Ihtiyaçlari gidermek için geldik”

Kizilay Düzce Sube Baskani Halil Aydin da, Kizilay olarak halkin ihtiyaçlarini gidermek için bölgede olduklarini belirterek, “Sel ve su taskinlari sebebi ile Düzce’de ciddi sorunlar oldu. Bizler gönüllülerimiz ile sahada çalismalarimizi yaptik. Kizilay bugünler için var. Sabahtan beri evlerini temizlemeye çalisan insanlar var. Aç olduklarini ve gidaya ihtiyaç olduklarini ögrenir ögrenmez bölgede bin kisilik yemek dagitimi yaptik.” seklinde konustu.



“Hanimefendiler bizleri affetsin”

Karaca deresinin tasmasi ile birlikte yüzlerce binayi su basan, trafolarin zarar görmesi sebebi ile elektrikleri kesilen halki Düzce Valisi Cevdet Atay da ziyaret etti. Halk ile bulusan Atay, elektrik hatlarinin en kisa zamanda yenilenecegini belirtirken, “Ekiplerimiz bölgede çalismalarina basladi.

Elektrik hatlarinin yenilenmesi için çalismalar yapilacak. Tüm vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Özellikle hanimefendiler bizleri affetsin. Bu isi üzerimize almak zorundayiz” dedi.

Ak Parti Kadin Kollari Genel Baskani ve Düzce Milletvekili Ayse Kesir’de, Konya ve Kocaeli’den vidanjör destegi istediklerini, binalarin temizlik çalismalarinin kisa süre içerisinde tamamlanacagini belirtti.

Ayrica Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile de görüstügünü ve tüm elektrik hatlarinin bakanlik olarak da yenilenecegini vatandaslara aktardi.

Bin 200 hanenin elektrik hattinin kesik olmasi sebebi ile Emniyet Ekipleride bölgede herhangi bir olumsuzluk olusmamasi adina genis güvenlik önlemleri aldi.
Kaynak: İHA