Igdir Ve Agri'da Sel Baskini

Igdir’in Aralik ilçesi ile Agri’nin Dogubayazit ilçesinde meydana gelen sel felaketinde birçok ev ve araç sular altinda kaldi, gümrük kapilarinda bir süre islem yapilmadi.

Igdir Ve Agri'da Sel Baskini
Dogu bölgesinde etkili olan saganak yagis olumsuzluklari da beraberinde getirdi. Igdir Aralik ilçesi ile Agri Dagi eteginde etkili olan yagis sele neden oldu. Sel, Agri Daginin eteklerindeki taslari ve topraklari dagin etegindeki köyler ile ilçe merkezine götürdü. Sel ile gelen kaya parçalari nedeniyle Igdir-Nahçivan karayolu da ulasima kapandi. Ilçeye bagli Yukari Toprakli köyü, Yenidogan köylerinde evler sular altinda kaldi. Can kaybinin olmadigi sel olayinda maddi hasarin çok oldugu ögrenildi.

Ayni saatlerde Agri Dogubayazit ilçesinde de sel sulari hem Gürbulak Gümrük Kapisi’nda hem de ilçeye bagli Karabulak ve Gürbulak köylerinde etkili oldu. Sel sonrasi köylerdeki evler sel sulari altinda kaldi. Trafikte seyir halinde olan araçlar da bir süre kontak kapatmak zorunda kalirken bazi araçlar sel sularinda neredeyse kayboldu. Igdir Dilucu ve Agri’nin Gürbulak Sinir Kapisi’nda da birçok araç sel sularindan etkilenirken bir süre islem yapilmadi. Sel felaketi sonrasi her iki yere de giden AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri çalisma baslatirken, an itibari ile bir can kaybinin olmadigi bilgisi edinildi.
Kaynak: İHA