Dev Mantar Görenleri Sasirtiyor

Gümüshane’de bir vatandas 52 santimetre genisliginde, 2 kilogram agirligindaki kizil mantar buldu.

Dev Mantar Görenleri Sasirtiyor
Yaz aylariyla birlikte Gümüshane cografyasinin neredeyse tamaminda vatandaslarin adeta toplamak için siraya girdigi kizil mantarda son yillarin en büyük ve agir mantarini esnaflik yapan Ernail Çiçek buldu.

Torul ilçesine bagli Bahçelik Köyü Kaziminkelifleri Mevkiinde buldugu mantari ilk gördügünde sok oldugunu kaydeden Ernail Çiçek (52), “Daha önce de böyle büyük mantarlar bulmustum ama bugüne kadar bulduklarim içerisinde en büyügü bu oldu. Çapi tam 52 santimetre ve 2 kilo 15 gram da agirligi var” dedi.

Mantari Ikisu-Siran karayolu kenarindaki dinlenme tesisinde vitrinde sergiledigini ifade eden Çiçek, “Mantari gören herkes çok sasiriyor. Bölgede çok mantar buldum ama bu büyügü tek basinaydi. Sosyal medyaya da atinca çok isteyen oldu. Satmayi düsünmüyorum. Vitrinde sergilemeye devam edecegim” diye konustu.

Haziran ayi boyunca etkili olan gök gürültülü ve yagisli havayla birlikte yüksek nem orani nedeniyle mantar veriminin en üst seviyede oldugunu belirten Çiçek, “Bu yil mantar yili oldu. Yagis çok, nem yüksek. Bu mantarlar kizil mantar dedigimiz mantar türü. Içi kahverengi ve çok lezzetli tadi vardir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA