Kendisini Polis Olarak Tanitti, 500 Bin Lira Dolandirdi

Sakarya’nin Hendek ilçesinde 71 yasindaki kadina kendisini polis olarak tanitan ve toplam 500 bin lira degerinde altin döviz ile Türk lirasi alan süpheli, kaçtigi Ankara’da polis ekiplerince yakalandi.

Kendisini Polis Olarak Tanitti, 500 Bin Lira Dolandirdi
Edinilen bilgiye göre, A.B. (42) isimli süpheli hendek ilçesinde 71 yasindaki bir kadini arayarak kendisini polis olarak tanitti. Yasli kadina, adinin organize bir suça karistigini, kendisinin bu suçtan kurtulmasi için asil suçlularin yakalanmasi gerektigi ve bu operasyonda kullanilmasi içinde evde bulunan para ile mücevherleri gelip alacaklarini söyledi.

Panige kapilan kadin ise kendisini polis olarak tanitan süpheliye inanarak toplam 500 bin lira degerinde altin, döviz ve Türk liralarini teslim etti. Süpheli dolandiricilik yaptiktan sonra kayiplara karisirken yasanan durumunun ögrenilmesi üzerine harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro ekipleri, sehir genelinde 274 güvenlik kamerasi ve 3 bin 500 araçta inceleme yapti. Yapilan incelemelerde ekipler, süphelinin yakalanmamak için sürekli kiyafet ve ticari taksi degistirdigini belirledi. Adim adim iz süren ekipler, süphelinin dolandiriciliktan elde ettigi paralarla Ankara’ya kaçtigini tespit etti. Burada yapilan operasyon neticesinde gözaltina alinan süpheli ifadesi alinmak üzere Sakarya’ya geri getirildi.

Emniyetteki islemleri sonrasinda adliyeye sevk edilen süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA