Hatay'da Çocuklara Iyiligi Tiyatro Ile Ögretiyor

Hatay’da esnaf ve ayni zamanda apartman yöneticisi olan Ahmet Yeter, oynadiklari tiyatro oyunlari ile çocuklara iyiligi ögreterek asiliyor.

Hatay'da Çocuklara Iyiligi Tiyatro Ile Ögretiyor
Antakya ilçesine bagli Ekin Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Yeter, kiziyla amatör olarak tiyatro oyunlarini oynamaya basladi.

Daha sonra bu oyunlari mahalle içerisinde bulunan parklara tasidi. Mahallede bulanan çocuklar da bu oyuna dahil oldu.

Hiçbir tiyatro deneyimi olmayan Yeter, apartmanlarinin bahçesinde olusturduklari tiyatro alaninda iyilik, kötülük, yardimlasma, paylasma ve arkadaslik gibi kavramlari çocuklara tiyatro yoluyla ögretiyor.

Ahmet Yeter, iyiligin topluma ve insana faydasi oldugunu tiyatro oyunlariyla oynayarak bir mesaj vermek istediklerini ifade etti.

Çocuklarin ve kendisinin hiçbir sekilde tiyatro deneyimi olmadigini ifade eden Yeter, “Bir kivilcimla baslayan bir tiyatro hevesimiz daha sonra 100-150 kisilik bir sahneye dönüstü. Esnaf bir insanim. Çocuklarin hevesini gördükten sonra her gün mesai bitiminde provalarimizi yapiyoruz. Iyiligi son zamanlarda unutup dünyanin gidisatini begenmeyen bir topluluk olduk. Aslinda sorunun bizde oldugunu, birbirimize iyilik yapmayi unuttuk. Çocuklarimiz da sag olsunlar bu tiyatroyu verdigimiz ödevle çalistilar. Gelin ve kaynana ana hikayemiz oldu. Biz çocuklarimizla burada prova yaptigimizda insanlar yadirgadilar. Biz esnaf ve bina yöneticisi prova çalisirken ilk zamanlarda çevredekiler yadirgadilar. Ama sonradan bizim gösterimizin çok kisi tarafindan izlendigini görünce bizi takdirle karsiladilar” dedi.

Tiyatro oyunlarina kizi ile basladiklarini daha sonra tiyatroyu parkta oynarken sayilarinin gittikçe arttigini söyleyen Yeter, “Komsularin çocuklari ’ben de oynamak istiyorum, bana da bir rol verir misin’ dedi.

Kimisini dogaçlama çalistirdik. Egitimli olmadiklari için. Bunlarin içinde ezberi iyi olan 4 oyuncu çocuk seçtim. Sayimiz 15 çocuga ulasti. Ben sadece çocuklara iyiligi asilamak istedim. Iyiligin ne kadar güzel oldugunu anlatmak istedim. Bu iste belki tiyatrocu olacak degilim ama belki bu çocuklarin içerisinde bir tanesi tiyatrocu çikacak. Bu çocuklarin içerisindeki hevesi ben çikaracagim. Bizim bu isten maddi bir beklentimiz yoktur. Bizim sadece bu çocuklarin içerisindeki kivilcimi disariya çikarmaktir. Bu tiyatroya basladigimizda bu kadar basarili olacagimizi sanmadim. Ama çocuklarin gayret ve çabasi bizi buraya getirdi. Kullandigimiz malzemeler gönüllü destekçilerimizin sayesinde oldu” diye konustu.

Çocuk oyuncu Havanur Yeter (7) ise, "Biz burada çok egleniyoruz. Babam provalar yaparak bizi çok eglendiriyor. Çok mutluyuz. Binadaki arkadaslarimizla prova yapiyoruz" dedi.

Çocuk oyuncu Zehra Sakine Sevik de (12) bos zamanlarinda oyun oynadiklarini anlatti.
Kaynak: İHA