Egitim Sezonunu Tamamlayan Deniz Araçlari Karaya Çekildi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde Sehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Denizcilik Lisesi)’nde ögrencilerin egitiminde ve pratik yapmasi için kullanilan egitim gemisi TCG Goca Kaptanlar ve hizli kurtarma botu Kurtaran-74 2021-2022 Egitim Ögretim yilini basari ile tamamlayarak karaya çekildi. Teknelerin bakim yapilip yeni egitim ögretim yilinda tekrar denize indirilecegi belirtildi.

Egitim Sezonunu Tamamlayan Deniz Araçlari Karaya Çekildi
Köycegiz Sehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kaptanlik egitimi alan ögrenciler, Köycegiz Gölü’nde bulunan okula ait olan TCG Goca Kaptanlar egitim gemisinde uygulamali dersleri isleyip denizcilikle ilgili tecrübe kazaniyor. Egitim ögretim dönemi boyunca hizmet eden gemi yaz döneminde karaya aliniyor ve ögretim yili basinda bakimi yapilarak tekrar hizmete sunuluyor.

Ögrenciler isletmelerde yaz boyu mesleki egitimlerine devam ettigini belirten okul ögretmenlerinden Sadun Duran, "Egitim Gemisi TCG Goca Kaptanlar ve Hizli Kurtarma Botumuz Kurtaran 74 2021-2022 Egitim Ögretim yili görevini hatasiz kazasiz tamamlayarak karaya alindi. Yaz stajina isletmelerde beceri egitimi çerçevesinde devam eden tüm ögrencilerimize hatasiz kazasiz bir sezon dileriz. Pruvaniz neta, rüzgariniz kolayina olsun. Allah selamet versin.” dedi.

Kaynak: İHA