Çukurova'da Baglama Kursuna Yogun Ilgi

Çukurova Belediyesinin düzenledigi ücretsiz yaz kurslarina basvurular artarken, özellikle baglama için kurs salonunu dolduran her yastan Çukurovali hem ögreniyor hem de eglenceli saatler geçiriyor.

Çukurova'da Baglama Kursuna Yogun Ilgi
Yaz döneminde vatandaslara alternatif sosyal ve egitici zamanlar sunmaya çalisan Çukurova Belediyesi, ücretsiz olarak açtigi hobi ve sanat dolu kurslarina vatandaslarin ilgisi büyük oldu. Özellikle de baglama kursuna katilan yüzlerce Çukurovali, ilk kez bir enstrümanla tanismanin mutlulugunu yasiyor. Egitimlerde, 14 yasinda ortaokul ögrencisi de var, 73 yasinda memur emeklisi de. Iki ay boyunca, 3 seans olarak verilen ve yüzlerce Çukurovaliyi baglama ve türkülerle tanistiran kurslarda, nota ve san egitimiyle hem eglenceli zaman geçiriyorlar hem de ögreniyorlar.

Derslere katilan kursiyerler Baskan Soner Çetin’e tesekkür ederek, yaz aylarini faydali ve güzel bir sekilde geçirme sansi yakaladiklarini söyledi.

Baglama derslerini veren halk ozani ve baglama ustasi Özgür Aktan, kurs salonunda kusaklar arasina türkülerin ve baglamanin girerek ortadan kaldirdigini, her yastan Çukurovalinin yan yana oturarak müzigin insani insan yapan enerjisiyle harmanlandigini söyleyerek, “Türkü söyleyenden kötü insan çikmaz, burada Çukurova Belediyesi olarak kalplere, ruhlara, tellere dokunuyoruz” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayisini yaz kis demeden isletmeye devam ettiklerini söyleyen Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, binlerce vatandasin ücretsiz olan yaz kurslarina gösterdigi ilginin kendilerini mutlu ettigini, sanat ve sporla Çukurovaliyi bulusturmaya devam edeceklerini belirtti.

Baskan Soner Çetin, belediyenin birçok noktasinda, Ingilizce, satranç, isaret dili, gitar, baglama, psikoterapi, yoga, drama-diksiyon-oyunculuk, halk oyunlari gibi pek çok alanda kurslar açtiklarini, yaz sporlariyla da çocuklari ve gençleri bulusturduklarini ifade ederek, vatandaslara yaz aylari için alternatif sosyal yasam alanlari açtiklarini söyledi.



Ayrica Baskan Çetin, yaz kurslarina katilmak isteyen vatandaslar için kayitlarin devam ettigini, dileyenlerin tesisler müdürlügünü arayarak yetkililerden bilgi alabilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA