'Ashan Baci' Bebekleri Usta Ögreticisine Sanatçi Kimlik Karti

Malatya’da, Barbie bebeklere karsi gelistirdigi ’Ashan Baci’ bebekleriyle yöreyi yansitan Usta Ögretici Cevdet Bozdag’a, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan sanatçi kimlik karti verildi.

'Ashan Baci' Bebekleri Usta Ögreticisine Sanatçi Kimlik Karti
Malatya’da ilk ve tek folklorik giysili bez bebek usta ögreticisi oldugunu belirten Cevdet Bozdag, daha önceden de ’Ashan Baci’ oyuncak bebekleri patenti aldigini hatirlatti. Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan sanatçi kimlik kartinin kendisine verilmesi ile sanatin ve sanatçinin tesvik edildigini vurgulayan Bozdag, yabanci kökenli Barbie bebeklere karsi gelistirdigi, Malatya yöresine ait giyim ve yasayisi ifade eden ’Ashan Baci’ oyuncak bebekleri çocuklara yaptigini belirtti.

Bozdag, “Yaklasik 25 yildan beri folklorik giysili bez bebek yapiyorum. Malatya Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yaklasik 10 yil bez bebek usta ögreticisi olarak görev yaptim. Folklorik giysili bez bebek kursunu halk egitim merkezi kanaliyla açtim. Amacim, unutulmaya yüz tutmus olan folklorik giysili bez bebek yapimini daha fazla insana ögretmektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA