Yargitay'dan Su Sizintisi Karari

Yargitay, üst kattaki daireden sizan su sebebiyle alt dairede olusan maddi zararin arizanin oldugu ev sahibi tarafindan ödenmesi gerektigine hükmetti. Emsal kararla

birlikte, üst kattan sizan su sebebiyle olusacak zarar, daire sahibince ödenecek.

Üst kattaki daireden sizan su sebebiyle dairesinde zarar meydana gelen vatandas, Sulh Hukuk Mahkemesi’nin yolunu tuttu. Davalinin dairesinin banyo ve mutfagindan sizan sular nedeniyle dairesinde olusan zararin tazmini ve sizintinin önlenmesini istedi. Mahkeme; davanin kismen kabulüne hükmederek, zararin bilirkisi tarafindan belirlenen bölümünün üst kattaki daire sahibi tarafindan ödenmesine karar verdi. Davali daire sahibi karari temyiz edince devreye giren Yargitay 5. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza atti.

Bilirkisi raporuna dikkat çekilen kararda, dairede olusan zararin bilirkisice belirlenen bölümünün daire sahibi tarafindan ödenmesi gerektigine dikkat çekildi. Kararda, "Dosyadaki yazilara, kararin dayandigi kanitlarla yasal gerektirici sebeplere ve özellikle kanitlarin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre; davacinin bagimsiz bölümündeki hasarin, davalinin islak zemin su tesisatindan kaynakli arizanin sebebiyet verdiginin bilirkisi raporu ile tespit edilerek arizanin giderilmesine karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmediginden yerinde görülmeyen temyiz itirazlarinin reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasina oy birligiyle karar verildi" denildi.
Kaynak: İHA