Muhtesem Gösteri Ayakta Alkislandi

Eskisehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanisma Dernegi Sible Halk Danslari Toplulugu tarafindan hazirlanan "Bir Kafkasya Hikayesi-Baslangiç" adli gösteri Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Muhtesem Gösteri Ayakta Alkislandi
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, "Bir Kafkasya Hikayesi-Baslangiç" adli gösteri için Düzce’ye gelen Eskisehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanisma Dernegi Sible Halk Danslari Toplulugu üyeleri ile bulustu. Düzce Adige Kültür Dernegi üyeleri ve Sible Halk Danslari Toplulugunu Mutfak Sanatlari Merkezinde agirlayan Baskan Özlü, gösteri öncesinde topluluk üyelerini Düzce’de misafir etmekten onur duydugunu kaydederek basari dileklerinde bulundu.

Düzce Adige Kültür Dernegi ve Düzce Belediyesinin destekleri ile kente gelen ekip Kültür Merkezinde sahne alarak ile Düzcelilere unutulmaz bir gece yasatti. Sahne tasarimi, müzikal, kostüm, hikaye ve koreografileri ile izleyenleri kendisine hayran birakan gösteriye Düzceliler yogun ilgi gösterdi. Çerkes halkinin sözlü mitolojisi ve Nart Destanlarindan yola çikilarak hazirlanan gösteri ayakta alkisladi.
Kaynak: İHA