Ispanya'da NATO Karsiti Gösteri

Ispanya’nin baskenti Madrid’de binlerce kisi, önümüzdeki hafta Ispanya’nin ev sahipligi yapacagi NATO Zirvesi’ni protesto etti.

Ispanya'da NATO Karsiti Gösteri


NATO’nun 28-30 Haziran’daki Zirvesi’ne ev sahipligi yapan Ispanya’nin baskenti Madrid’de binlerce kisi NATO karsiti gösteri düzenledi.

Ispanya’daki sol ve komünist görüslü sivil toplum kuruluslarinin çagrisiyla düzenlenen ve "Baris için: NATO’ya hayir" baslikli gösteriye, çok sayida kisi katildi.

Baskentte düzenlenen gösteride, protestocular ellerinde "Savaslara hayir", "NATO’ya hayir", "NATO üsleri disari" "Askeri harcamalar yerine okul ve hastane yapin" yazili pankartlar tasiyarak, NATO karsiti sloganlar atti. Protestoya katilan Madridli Concha Hoyos, NATO’nun Avrupa’daki savunma harcamalarindaki artisin baris için bir tehdit oldugunu söyleyerek, "Silahlanma ve insan öldürme islerinden biktim. Önerdikleri çözüm, daha fazla silah ve savas. Bunun bedelini ise her zaman biz ödüyoruz" dedi.



Ispanya Disisleri Bakani Jose Manuel Albares ise bugün yaptigi açiklamasinda, zirvenin Avrupa’nin Afrika’daki güney kanadindan gelen tehdide de odaklanacagini ve Rusya’nin Avrupa için bir tehdit olusturdugunu söyledi.

Kaynak: İHA