Ilk Bin Ihracatçi Listesinde 159 Egeli Yer Aldi

Türkiye Ihracatçilar Meclisi tarafindan açiklanan, ihracatçilarin sampiyonlar ligi olarak tanimlanan ilk bin ihracatçi listesinde Ege Bölgesinden 159 firma yer aldi.

Ilk Bin Ihracatçi Listesinde 159 Egeli Yer Aldi
Ege Bölgesi, ilk bin ihracatçi listesine en çok firma veren ikinci bölge olurken; Izmir, 82 firmayla ilk bin ihracatçi listesinde Istanbul’un ardindan ikinci siradaki yerini korudu. Denizli, 29 firmasiyla listede yerini alirken, Manisali 23 ihracatçi firma ile sampiyonlar liginde temsil ediliyor. Aydin’dan 6, Balikesir, Kütahya ve Mugla’dan 5’er firma, Usak’tan ise 2 firma ilk bin listesinde yer aldi.

Ege Bölgesinden 20 firma, 2021 yilinda ilk bin ihracatçi listesine girmeyi basarirken, 139 firma listede kalmayi basardi.

Iller bazinda ihracat sampiyonlarina bakildiginda 2020 yilindaki ihracat sampiyonlarinin 2021 yilinda da zirvedeki yerlerini koruduklari dikkati çekti.

“Listedeki güçlü konumumuzu koruyoruz”

Ege Bölgesi’nin 2021 yilinda 28 milyar dolari asan bir ihracat performansi ortaya koydugu bilgisini paylasan Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, ilk bin ihracatçi listesinde Ege Bölgesi olarak güçlü konumlarini koruduklarinin altini çizdi. Ege Bölgesinde sektörel çesitlilik zenginligi olduguna isaret eden Eskinazi, “Kimya, elektrik-elektronik, çelik, iklimlendirme, su ürünleri ve hayvansal mamuller, tütün, yas meyve sebze ile zeytin ve zeytinyagi sektörlerinde ihracat sampiyonlari Ege Bölgesinde üretim yapiyor. Türkiye’ye ihracati ögretmis bir kent olarak, sürdürülebilirlik, inovasyon, Ar-Ge, tasarim, dijitallesme ve mesleki egitim konularina yogunlasarak ilk bin ihracatçi listesinde sayimizi artirmayi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA