Enerji Ve Iklim Eylem Planina Dogru

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani Çalistayi’nda, Antalya’nin iklim degisikliginden en fazla etkilenen yerlerin basinda geldigini belirterek bu alanda her türlü is birligine açik olduklarini söyledi.

Enerji Ve Iklim Eylem Planina Dogru
Muratpasa Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani Çalistayi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri (ASSIM) konferans salonunda yapildi. Iki oturum halinde gerçeklesen çalistaya kurumlar, sivil toplum kuruluslari ve belediyenin ilgili müdürlükleri katildi.

Çalistayin açilisina Zoom üzerinden baglanan Baskan Uysal, Antalya’nin iklim degisikliginden en fazla etkilenen yerlerin basinda geldigini söyledi.

Baskan Uysal, “Hem bitki örtümüz degisiyor hem deniz canlilari tablomuz hem de su tablomuz vahim bir sekilde degisiyor. Iklim krizi ve çevre sorunlari alaninda yerel yönetim olarak is birligine açik oldugumuzu, hazir oldugumuzu ifade etmek istiyorum” diye konustu.

Tüm gün devam eden çalistay, Muratpasa’da iklim degisikligi ve bunun etkilerine karsi azaltim ve uyum saglanmasi için yapilmasi gerekenleri belirleme ve planlama amaçlari dogrultusunda gerçeklesti. Çalistay, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi bölümünden Doç. Dr. Ayça Erdem Ünsar ve Doç. Dr. Güray Dogan yöneticiliginde 2 oturumdan olustu. Çalistayin ardindan Muratpasa Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani (SECAP) hazirlanacak.
Kaynak: İHA