Sirenler 'Deprem' Için Çaldi

2022 Afet Tatbikat Yili çerçevesinde, Kütahya Valiligi ile Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü is birliginde Kütahya il genelinde “Deprem Ani Tatbikati” düzenlendi.

Sirenler 'Deprem' Için Çaldi
Farkindalik olusturmak ve “çök-kapan-tutun” hareketini yayginlastirmak için düzenlenen tatbikat, saatler 21.00’i gösterdiginde il merkezi ve 12 ilçede sirenlerin çalmasiyla basladi.

Senaryo geregi depreme Valilik makaminda yakalanan Vali Ali Çelik ve Il Emniyet Müdürü Hakan Sirali, ilk siren sesiyle birlikte “çök-kapan-tutun” hareketini yapti. Il merkezi ve 12 ilçeden vatandaslar da tatbikat anlarina iliskin “çök-kapan-tutun” fotograflarini sosyal medya hesaplarindan paylasarak farkindaliga destek oldular.

Depremin Türkiye’nin bir gerçegi oldugunu ve bu gerçekten korunmanin ilk sartinin hazirlikli olmak oldugunu belirten Vali Ali Çelik, “Deprem aninda yasanan telas, korku, panik gibi duygular bizi yanlis davranislara yöneltebiliyor. Bu yanlislarin basinda; merdivene kosmak, koridorlara çikmak, asagiya inmek gibi davranislar geliyor. Deprem esnasinda yapilabilecek en güvenli hareket yüzümüzü camlardan koruyacak sekilde, güçlü bir nesnenin yaninda “çök-kapan-tutun” hareketiyle vücudumuzu koruma altina almak” dedi.

Farkindaliga destek olan herkese tesekkür eden Vali Ali Çelik, “Insallah deprem olmaz ancak olursa da hazir olmaliyiz. Umarim tüm Kütahyali hemsehrilerimiz, bugün deprem tatbikatinda yaptigimiz “çök-kapan-tutun” hareketini tekrarlayarak içsellestirirler. Farkindaliga destek olan hemsehrilerimize, AFAD Müdürlügümüze ve tüm kamu görevlilerine sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Tatbikat aninda çekilen fotograflarini, kendi sosyal medya hesaplarindan paylasarak farkindaliga destek olanlar arasindan yapilan çekilisle 4 kisiye bisiklet, 4 kisiye tablet ve 10 kisiye afet ve acil durum çantasi hediye edilecek. Isimler, 27 Haziran Pazartesi günü Kütahya Valiligi ile Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü sosyal medya hesaplarindan yayimlanacak.
Kaynak: İHA