DPÜ ILTEM'den Is Birligi Protokolü

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin (DPÜ) Ileri Teknolojiler Tasarim Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi (ILTEM) ve Maltas arasinda teknik, bilimsel ve test-analiz hizmetlerini kapsayan protokol imzalandi.

DPÜ ILTEM'den Is Birligi Protokolü
Konuyla ilgili ILTEM’den yapilan açiklamada, "Söz konusu protokol çerçevesinde karsilikli güven ve esitlik prensipleri temelinde, pek çok konuda teknik, bilimsel, akademik ve yönetimsel olarak rekabet öncesi is birligi yapmaya olanak verebilecek projeler gelistirmek, proje çiktilarini üretime dönüstürmek ve mevcut olanaklardan en iyi ve en hizli sekilde faydalanarak daha etkin test ve analiz hizmetleri sunmak amaçlanmistir" denildi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tuncer ise, "Üniversite - sanayi is birliklerinin her iki tarafin da gelisimine katkida bulundugunu biliyoruz. Bu sayede üniversitelerde üretilen bilimsel sonuçlar ve teknik bilgi, sanayi kuruluslari sayesinde teknoloji üretimine dönüsüyor. Yapilan protokolle hem sektörel hem de bölgesel bazda ihtiyaçlara yönelik olarak bilimsel birikimin daha güçlü hale getirilerek ülkemizin yerli ve milli teknoloji üretimi hedeflerine önemli katkilar saglamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA