DPÜ'den 'Kültür Endüstrileri Ve Genç Girisimciler' Projesi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ), KGSMYO ve Kültür ve Turizm Bakanligi is birligiyle düzenlenen “Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girisimciler” projesinin açilis etkinlikleri çerçevesinde panel ve sergiye ev sahipligi yapti.

DPÜ'den 'Kültür Endüstrileri Ve Genç Girisimciler' Projesi
Rektörlük binasinda düzenlenen etkinliklere Kütahya Garnizon Komutani Hv. Tugg. Necati Gündüz, Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Kütahya Barosu Baskani Av. Ahmet Atam, Il Jandarma Komutani J. Alb. Murat Kirbaç, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Sahmurat Arik, GSF Dekani Prof. Dr. Levent Mercin, KGSMYO Müdürü ve projenin koordinatörü Doç. Dr. Pinar Yazkaç, Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürü Dr. Ziya Taskent ile müdürlügün Proje Egitim Daire Baskani Emire Cete, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Baskani Sema Güral Sürmeli, il müdürleri, akademik ve idari personel, protokol üyeleri ve ögrenciler katildi.

Etkinligin Kirmizi Salon’da düzenlenen panel bölümünde açilis konusmasini yapan Doç. Dr. Pinar Yazkaç,” Bu projeyle 21. yüzyilda Kütahya sehrinin tasidigi zengin kültürel mirasa genç girisimci gözüyle bakarak gençlerin kültür ve sanat alaninda yenilikçi modellerle olusturucu ürün ve eser üretme becerilerinin gelistirilmesi amaçliyoruz. Özgün, yenilikçi ve sürdürülebilir rol model olacak bir kültür endüstrisi tasarimiyla deneysel atölye çalismasi gerçeklestirerek ortaya somut ürünler çikmasi da hedeflerimiz arasinda. Projeden yararlanacak 25 ögrencimizi staj dönemindeki son sinif ögrencilerimiz ile yüksek lisans yapan basarili gençlerimiz arasindan seçerek hem onlarin tasarim gücünden faydalanacak hem de egitim hayatlarina maddi katki sunmus olacagiz” dedi.



“Projenin farkli alanlardan pek çok çiktisi olacak”

Projenin farkli alanlardan pek çok çiktisi olacagini söyleyen Yazkaç,” Kütahya Valiligi, Kütahya Il Kültür Turizm Müdürlügü ve Kütahya Porselen’in paydasi oldugu bu projede gençlerimize girisimciligi asilayarak kültür ve sanat alaninda yenilikçi modellerle olusturucu eser üretme becerilerini gelistirecegiz. Ayrica bu projenin hem sergi, tasarim yarismasi, panel atölye çalismalarinin düzenlenmesi, üç bildiri yazilmasi gibi akademik çiktilari olacak hem de katalog, dijital platform, internet sayfasi, farkli tekniklerde özgün eser üretimi, Aizanoi Antik Kenti için hediyelik esya tasarimi, dijital tasarim ve sanayide üretilecek ürün prototipi gelistirme, üniversite sanayi is birligi ile ortak üretim yapabilme gibi fiziki ve dijital çiktilari olacak” diye konustu.



“Bu proje DPÜ’ye çok iyi gelecek”

Yazkaç’in ardindan bir konusma yapan Rektör Kazim Uysal, çok önemli bir proje için bir araya gelindigini kaydederek,” Kütahya Dumlupinar Üniversitesi sanata ve sanatçiya verdigi destekle öne çikan ve bunu fiilen de ispat eden bir üniversitedir. Geçmiste fakülte ve meslek yüksekokulumuzun faaliyetleri, sanata ve sanatçiya verdigimiz degerin delilidir. Ben bu projede emegi geçenlerden basta Pinar Hocam’a Telif Haklari Genel Müdürlügümüze, Sema Hanim özelinde özel sektörden tüm arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Insallah bu proje DPÜ’ye çok iyi gelecek” dedi.

Kaynak: İHA