Bursa'da 'Dinamit' Uygulamasi

Bursa’da 450 polisin katilimiyla yapilan ’Dinamit’ asayis uygulamasinda yapilan denetlemelerde 486 araç denetlendi. Denetimlerde 39 is yerine islem yapilirken, 20 noktada yapilan yol uygulamasinda ise 49 araca 89 bin 650 lira idari para cezasi kesildi.

Bursa'da 'Dinamit' Uygulamasi
Bursa Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Terörle Mücadele Sube Müdürlügü, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Osmangazi, Nilüfer, Yildirim ilçe Emniyet Müdürlügü ve Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince merkez Yildirim, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde 450 personelin katilimiyla ’Dinamit’ adi verilen asayis uygulamasi yapildi. Yapilan asayis uygulamalarinda Mekanlar ve Umuma açik alanlarda 2805 kisinin genel bilgi toplama sistemi (GBT) sorgusu yapilirken 3 aranan sahis yakalandi. 20 noktada yapilan yol uygulamasinda ise 1086 kisi ve 486 araç sorgulandi. 49 araca 89 bin 650 lira idari para cezasi kesilirken 5 alkollü sahis yakalanarak cezai islem uygulandi. Bir sahsin yapilan üst aramasinda ise bir miktar metamfetamin madde ele geçirildi. Mekanlara yapilan denetimlerde ise 90 is yeri denetlenirken, 39 is yerine ise yasal islem yapildi. Uygulama, es zamanli olarak havadan dron ile takip edildi.

Yapilan denetimlerle vatandaslarin huzur ve güvenligine yönelik çalismalar yapildigini belirten Bursa Emniyet Müdürlügü yetkilileri, uygulamalarin artarak devam edecegini belirtildi.
Kaynak: İHA