Uçak Kule 'Chinook' Göreve Basladi

Mugla’nin Marmaris ilçesindeki orman yanginina Türk Silahli Kuvvetleri’nin hem araç gereç hem de insan gücü ile verdigi destege ilk defa hava gücü olarak Kara Kuvvetleri Komutanligi emrindeki CH-47 tipi çift motorlu tek seferde 10 ton su atabilen Chinook helikopteri görev yapmaya basladi.

Uçak Kule 'Chinook' Göreve Basladi
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Türkiye’nin en büyük yangin söndürme helikopteri tek bir atimda 10 ton su atma kapasitesiyle Mugla Marmaris’teki yangina müdahale ediyor. Tüm kurumlarimizla birlikte, Tüm gayretimizle, müdahalemiz ve mücadelemiz devam ediyor” diyerek uçak kule CH-47 Chinook’un Marmaris yangininda görev aldigini açiklamisti.

Çift motorlu, agir tonajli yangin söndürme olarak bilenen, dar alanlarda manevra kabiliyeti ve yüksek hiziyla diger helikopterlerden ayrilan Chinook’un, gövdesine monte edilen 10 ton su kapasiteli su sepetleriyle en zorlu arazi sartlarinda da kullanilirken, ayni anda 60 personel tasiyabiliyor.

Milas-Bodrum Havalimanindan Marmaris’teki orman yangini için havalanan uçan kule Chinook’un orman yanginlarinda normal bir helikopterin üç dört kati su tasima kapasitesi bulundugu için yanginin havadan müdahalesinde etkili bir görev üstleniyor.

Orman yanginlarinda kullanilmak üzere Mugla’ya gelen ve Milas-Bodrum Havalimanindan kalkis yapan Kara Kuvvetleri Komutanligi emrindeki Chinook helikopteri, bugün denizden suyu aldiktan sonra yanan saha üzerine suyu bosaltti. Üstür manevra gücü ile dikkat çeken Chinook helikopteri Marmaris yanginini kontrol altina alinmasina kadar Mugla’da görev alacagi ögrenildi.

Milli Savunma Bakanligi’nin orman yanginlarina karsi verdigi destek çerçevesinde Türk Silahli Kuvvetleri emrinde bulunan ve Marmaris’teki yangin söndürme çalismalarina 1 adet S-70, 1 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopterler ile havadan müdahale ediliyor.
Kaynak: İHA