Kazanbelnet Ankara'ya Açildi

Kahramankazan Belediyesince Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafindan kurularak internet servis saglayiciligi hizmeti veren ve ilçesinde 4 bin aboneye ulasan KazanBelNet sirketi, Kahramankazan’in ardindan Ankara kent merkezinde de hizmet vermeye basladi.

Kazanbelnet Ankara'ya Açildi
Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki internet alt yapisinin yetersiz oldugu noktalarda yasanan sikayetler üzerine ev ve is yerlerinde interneti olmayan vatandaslari internetle bulusturmak için harekete geçerek, Türkiye’de bir ilki gerçeklestirdi. Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafindan hayata geçirilen uygulama ile internet servis saglayiciligi ve alt yapisi hizmeti veren KazanBelNet sirketi kuruldu.

Sirket, internet servis saglayiciligi ve alt yapisi hizmeti veriyor. KazanBelNet, internet erisimi için belediye hizmet binasi ve ilçedeki birçok noktaya vericiler ve teknik ekipmanlar yerlestirdi. Sirkette görev yapan teknik personeller egitilerek, müsteri ve abone hizmetleri için bir çagri merkezi de kuruldu. Ayrica yazilim ofisini de kuran sirket, kendi orijinal yazilimini hazirladi. KazanBelNet, ilçede internet alt yapisi olmayan dis mahalleler (köyler) de dahil en ücra noktalarda bile vatandaslara internet erisimi hizmeti veriyor. KazanBelNet, bireysel kullanicilarin yani sira, Türkiye’nin en önemli sanayi kümelenmelerinden biri olan ilçe sinirlarindaki Saray bölgesinde bulunan fabrika ve sanayi kuruluslarina da "metro internet" hizmeti sunuyor. Bu hizmet sayesinde internet alt yapisindaki yetersizlik nedeniyle sorun yasayan sanayicilerin yüzü gülüyor. Kurulmasinin ardindan ilçede 4 bin aboneye ulasan KazanBelNet, Kahramankazan’in ardindan Ankara kent merkezinde de hizmet vermeye basladi.

Kaynak: İHA