Karesi Belediyesi Ispanya'da

Karesi Belediyesi’nin Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Türkiye, Polonya ve Ispanya’dan farkli kurumlarla birarada sürdürdügü 7 ortakli “Agricultural use of beneficial microorganisms in the aspect of environmental protection” isimli 274 bin 382 AVRO’luk Erasmus projesinin 4. Toplantisi Ispanya’da gerçeklestirildi.

Karesi Belediyesi Ispanya'da


Granada sehrinde gerçeklestirilen uluslararasi toplantiya proje ortaklari olan Karesi Belediyesi, Balikesir Üniversitesi, Stowarzyszenie Arid (Polonya), Insytut Hodowli Aklimatyzacji Roslin Panstwowy (Polonya), Growth Coop S. C00p (Ispanya) ve Fundacion Universitat Jaume i Empresa (Ispanya) kurumlarindan temsilciler katildi.

Toplantiya Karesi Belediyesi’ni temsilen Belediye Baskani Dinçer Orkan ve Strateji Gelistirme Müdürü Özgür Aycil katilim sagladi. Projenin amaci; bitkisel ve hayvansal gidalarin ekolojik üretimi, organik hayvansal ve bitkisel üretim ile çevre koruma için yeni mekanizasyon teknikleri kullanimi, pestisit ve antibiyotiklerin kullaniminin azaltilmasi konusunda yenilikçi mesleki egitim modeli olusturuyor. Toplantida proje faaliyetleri ile ilgili yapilan çalismalar, bütçe çalismalari, raporlarin degerlendirilmesi ve projenin hedef gruplara ulasmasi konulari görüsüldü.

Toplanti sonrasi görüslerini açiklayan Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan “Çiftçiler tarafindan gerçeklestirilen tarim faaliyetlerinde tarimsal üretimin çevre korunmasi prensiplerine uygun olarak gerçeklestirilmesi konusu günümüzde büyük önem arz etmektedir. Bizde Karesi’li çiftçilerimizin yeni nesil tarim faaliyetleri hakkinda bilgi sahibi olmasi ve kosullara uyum saglamasi konusunda yeterliliklerini gelistirmeye ve belediyemizin birikimlerini artirmaya çalisiyoruz. Bu dönemde Dünyada yasanan olaylar neticesinde tarimin önemi daha da artmistir. Gida kitliginin konusuldugu bugünlerde yapilan bu çalismalarin çok faydali olacagina gönülden inaniyorum. Proje konusunda çalisan mesai arkadaslarimi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA