Erasmuslu Gençler Pamukkale'de Bulustu

Avrupali gençler, Pamukkale Belediyesi’nin davetiyle Pamukkale’de bulustu. “Kadinlarla Güçlü Yarinlara” isimli Erasmus Gençlik Degisimi projesi çerçevesinde Romanya, Litvanya, Letonya ve Türkiye’den gençler Pamukkale Belediyesi’nin daveti üzerine Pamukkale’de bir araya geldi.

Erasmuslu Gençler Pamukkale'de Bulustu


Erasmus+ programi çerçevesinde Disisleri Bakanligi’nin Avrupa Birligi Baskanligi Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen proje ile bir araya gelen Avrupali gençler, Pamukkale Belediyesi’nin kadinlara yönelik projelerini inceledi, ardindan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani’nda Gençlik Vadisinde gönüllerince eglendi. Ana konusu kadin olan ve girisimci kadinlarin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve farkindaliginin artirilmasinin hedeflendigi proje çerçevesinde, yerel idarelerde kadinlara yönelik gerçeklestirilen projeleri inceleyen Avrupali gençler, Pamukkale Belediyesi’nin daveti üzerine geldigi Pamukkale’ye ve belediyenin kadinlara yönelik çalismalarina hayran kaldilar.

Seyir Tepesine hayran kaldilar

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’nin davetlisi olarak, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Pamukkale Halk Egitim Merkezi ile Pamukkale Belediyesi’nin birlikte yürüttügü kadinlara yönelik kisisel gelisim kurslari sergisini gezen Romanya, Litvanya, Letonya ve Türkiye’den gençler, serginin ardindan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani’ni incelediler. Sergide gençlere eslik eden Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Pamukkale Belediyesi’nin kadinlara yönelik gerçeklestirdigi projeler hakkinda da detayli bilgiler vererek, ilerleyen zamanlarda gerçeklestirecekleri projeleri aktardi. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Kadinlarimiz, bir ülkenin kalkinmasinda gereken önemli ekonomik, sosyal degisimlerin hayata geçirilmesinde kilit noktadadirlar. Bu bilinçle, Pamukkale Belediyesi olarak kadinlarimiza her alanda destegimizi sürdürecegiz” dedi.



20 kisilik ekiple Denizli’ye gelen Izmirli gençlerden Baris Çayirli, “Kadin temasi altinda gerçeklesen, girisimci kadinlarin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve farkindaliginin artirilmasinin hedeflendigi proje çerçevesinde Romanya, Litvanya, Letonya ve Türkiye’den geldik. Pamukkale Belediyesi’nin destegiyle bugün kadinlara yönelik kisisel gelisim kurslari sergisini gezdik. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’nin davetlisi olarak geldigimiz Pamukkale’ye ve belediyemizin kadinlara yönelik projelerine hayran kaldik. Seyir Tepesi gerçekten muhtesem bir park olmus” dedi.

Kaynak: İHA