Bursa'da Türkü Dolu Gece

Uluslararasi Bursa Festivali’nde 60.yil coskusu türkü dolu bir aksam ile devam etti. Festivalin bu aksamki konuklari Türk Halk Müzigi’nin güçlü sesi Musa Eroglu ile ünlü yorumcu Sevcan Orhan oldu.

Bursa'da Türkü Dolu Gece
Bestesi kendine ait olan “Mihriban’’ türküsüyle yakaladigi ünü, sesi ve müzigini yillardir türküseverlerle paylasan Musa Eroglu, festivalde, Türk Halk Müzigi’nin sevilen yorumcularindan Sevcan Orhan’la ayni sahneyi paylasti.

Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekleriyle, Atis Sirketler Grubu ana sponsorlugunda gerçeklestirilen Bursa Festivali’nde sahne alan ikili, Bursalilara Türkü dolu bir gece yasatti.

Sevcan Orhan, 60 yillik bir öykünün parçasi olmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi. Bursa’nin ilk türkü söyledigi sehirlerden biri oldugunun altini çizen Orhan, “Türkünün Bursalilar için özel bir yeri var. Ben Bursa’daki konserlerimde hiç seyircisiz kalmadim. Bu yüzden de Bursa’nin kalbimde ayri bir yeri var.” dedi.

Binlerce türküseverin doldurdugu Açikhava Tiyatrosu’nda ilk olarak sahne alan Sevcan Orhan, bugulu sesiyle dinleyenleri mest etti. Aldirma Gönül türküsünü, dinleyenlerle birlikte seslendiren ünlü sanatçi, hareketli türkülerle de hayranlarini costurdu. Konserinde kadin cinayetlerine de tepki gösteren Orhan, tüm katledilmis kadinlarin anisina merhum sanatçi Neset Ertas’a ait “Vay vay dünya” eserini seslendirdi.

Lorke türküsüyle hayranlarina veda eden Orhan’dan sonra sahneye, usta yorumcu Musa Eroglu çikti. Ilk olarak seslendirdigi, Türk Halk Müzigi’nin en sevilen eserlerinden biri olan Mihriban türküsüyle gönüllerde taht kuran Musa Eroglu, gece boyunca Bursalilari türküleriyle Anadolu’nun dört bir kösesine müzik yolculuguna çikardi. Festivale, türküleri, yorumlari ve saziyla renk katan ünlü sanatçi, hayranlari tarafindan ayakta alkislandi. Haraketli parçalarla, dinleyenlerin de eslik ettigi Musa Eroglu, hayranlarini costurdu. Eroglu, kendiyle özdeslesmis eserlerinden “Halil Ibrahim”, “Yolun Sonu Görünüyor” gibi birçok türküsünü Sevcan Orhan’la birlikte söyledi.

Eroglu, kendisini Bursalilarla bulusturan Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Alinur Aktas’a tesekkür etti.

Izleyenlerin, cep telefonu isiklariyla eslik ettikleri ikili hayranlarina türkü dolu bir aksam yasatti. Gecenin sponsoru Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Betül Kabalar ile BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, her iki sanatçiya da Bursalilara yasattiklari keyifli gece için tesekkür çiçegi sundu.
Kaynak: İHA