POMEM 27. Mezunlarini Verdi

Bitlis’teki Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM) bu yil 27. mezunlarini verdi.

POMEM 27. Mezunlarini Verdi
POMEM bahçesinde düzenlenen tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Program, POMEM’i birincilikle tamamlayan Mehmet Ceyhan’in tesekkür konusmasi yapmasi ve ardindan yas kütügüne plaket çakmasi ile devam etti. Polis adaylarina her zaman hukuk dogrultusunda mesleklerini icra etmeleri tavsiyesinde bulunan Bitlis Valisi Oktay Çagatay, “Burada karsimizda her biri esi benzersiz olan, kendini vatanina, milletine ve ülkesine gönül vererek meslek askiyla parildayan 452 ögrencimizin, onur ve seref dolu meslek yolculugunun ilk adiminin hatirasini paylasmak üzere bir araya gelmis bulunuyoruz. Polisimiz, halkin düzen ve güvenliginin istenen seviyede kurularak, toplumdaki maddi ve manevi kayiplarin azaltilmasi, kamu düzeninin temini, halkimizin huzur ve güven içinde yasamasi, insan haklarinin korunmasi ve hukukun uygulanmasi görevlerini, büyük bir fedakârlikla gecesini gündüzüne katarak yerine getirmektedir. Bu ugurda canlarini ortaya koyarak çalisan tüm emniyet mensuplarimizi cani gönülden kutluyorum. Insanin hayatinda en güzel hatiralari ve dostluklari kazandigi sahsiyetinin tesekkül ettigi en önemli mekân süphesiz okuldur. Meslekî egitiminizi tamamladiginiz okullar; sizlerle, kendini vatanina, milletine, devletine adayanlarin bulustugu kutsal bir mekâna da dönüsmüstür. Okullarimiz, polislerimizi yetistirirken onlarin meslekî bilgi ve donanimlarinin yaninda ahlâkî ve vicdanî degerlerle yogrulmus bireyler olmalarina bilhassa dikkat etmekte ve özen göstermektedirler. Bugün yasadiginiz onur ve sevincinizi sizlerle birlikte yürekten paylasiyorum. Sizler için bugün çok önemli ve anlamli bir gün. Bin bir zahmet ve emekle yetistirmis oldugunuz biricik evlatlarinizin bugün vatani, milleti ve ülkesi için çok donanimli bir sekilde meslek hayatina basladigini ve mezun olduklarini görüyorsunuz. Yetistirdiginiz evlatlarinizla ne kadar gurur duysak azdir” dedi.

Vali Oktay Çagatay’in konusmasinin ardindan Mugla Marmaris’te meydana gelen orman yangini bölgesinde bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Polis Egitim Merkezlerinin Mezuniyet Törenine katilan katilimcilara telefon baglantisiyla hitap etti.

Dereceye giren ögrencilere Vali Çagatay ve protokol üyeleri tarafindan diploma ve hediyelerinin verilmesi ile devam eden tören, polis adaylarinin yemin etmeleri ile sona erdi.

Törene Vali Oktay Çagatay, Bitlis Belediye Baskani Vekili Necmi Mentes, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ibrahim Güven, Bitlis Cumhuriyet Bassavcisi Ali Ihsan Akdogan, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ferit Izci, Il Emniyet Müdürü Celal Özcan, Bitlis Polis Meslek Egitim Merkezi Okulu Müdürü Kazim Kaman, ilçe kaymakamlari, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile ögrenci ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA