Havza'da Dolu Ve Saganak

Samsun’un Havza ilçesinde dolu ve saganak etkili oldu.

Havza'da Dolu Ve Saganak
Ilçede dolu yagisinin ardindan etkili olan saganak nedeniyle yollarda su ve çamur birikintileri olustu, vatandaslar is yerlerine ve çati altlarina sigindi. Dolu yagisinin ardindan baslayan saganak yagmur nedeni ile ilçede bir tekstil atölyesinin ve bazi binalarin bodrum katlarini su basti. Yagis nedeniyle Kazimpasa Caddesi’nde kaldirimin bir kisminda göçük yasandi. Yolun göçük yasanan kismi yaya trafigine kapatildi.

Yagis sonrasi Havza Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, Zabita Müdürlügü ve Fen Isleri ve Destek Hizmetleri Müdürlügü ekipleri tarafindan temizlik çalismalarina baslandi. Öte yandan Samsun Büyüksehir Belediyesi SASKI ekipleri tarafindan su baskini yasanan binalarda tahliye çalismasi yapildi. Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir temizlik çalismalarinin yapildigi Kazimpasa Caddesi’nde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgiler aldi. Baskan Özdemir ve Havza Kaymakami Cengiz Nayman su baskini yasanan tekstil atölyesini ziyaret ederek ’geçmis olsun’ dileklerini ilettiler.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir saganak yagmur nedeni ile ilçe merkezinde bazi cadde ve sokaklarda su ve çamur birikintileri olustugunu ifade ederek, sunlari söyledi:

“Yagislar nedeni ile yollarimizda su ve çamur birikintileri olustu. Ilçe merkezinde gece saganak yagisin ardindan bazi cadde ve sokaklarda olusan su, çamur ve micir birikintilerini temizlemek ve günlük hayatin olumsuz etkilenmemesi için çalismalarimiza hizli bir sekilde basladik. Havza Belediyesi olarak halkimizin rahat ve güveni için 24 saat görevimizin basindayiz" dedi.

Kaynak: İHA