Bedelli Askerlik Düzenlemesi Komisyonda

Askeri Ceza Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsmelerine TBMM Milli Savunma Komisyonunda baslandi.

Bedelli Askerlik Düzenlemesi Komisyonda
Milli Savunma Komisyonu, Askeri Ceza Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi’ni görüsmek üzere Ahmet Aydin baskanliginda toplandi. Toplantinin basinda milletvekillerine kanun teklifi hakkinda bilgi veren Aydin, “Bugün itibariyla sayilari 550 bin civarinda olan yoklama kaçagi ve bakayalarin beklentilerinin karsilanmasi ve bakaya miktarinin azaltilmasinin toplumsal rahatlamaya katkisi olacagi degerlendirilmektedir. Yurt disinda yasayan vatandaslarimizdan yabanci ülke parasini ödeyemedikleri veya herhangi bir takvim yili toplam 184 gün veya daha fazla süre yurtiçinde bulunduklari dövizle askerlik çerçevesinden çikarilanlarin beklentileridir. Dövizli askerlik çerçevesinden çikarilan 2 bin 53 vatandasimizin

beklentilerinin karsilanmasi, yurtdisindaki ekonomik ve sosyal kazanimlarinin korunmasi bulunduklari ülke ile baglarinin muhafaza edilmesinin yararli olacagi degerlendirilmektedir” dedi.

(Ahmet Umur Öztürk - Ibrahim Berat Yilmaz/IHA)
Kaynak: İHA