Afrikali Çocuklar Için Pedal Çeviriyorlar

“Ride25 Pioneers” bisiklet grubunun Afrikali çocuklar yararina düzenledigi bisiklet turunun Türkiye ayagi basladi.

Afrikali Çocuklar Için Pedal Çeviriyorlar


Ingiltere bir grup doktor, mühendis gibi farkli meslek dallarindan macera tutkunu arkadas tarafindan kurulan ‘Ride25 Pioneers’ grubu, her yil dünyanin farkli ülkelerinde turlar düzenliyor. Pandemi nedeniyle son yillarda ara verilen bisiklet turunun 9. ayagi baskentten basladi.

Ankara’dan yola çikan grup Afrikali çocuklar yararina pedal çeviriyor. Çorum’un Sungurlu ilçesinde bugün mola veren grup, Hititler’in baskenti Hattusa’da konakladiktan sonra Amasya ve Tokat üzerinden Giresun’a ulasacak.

“Ride25 Pioneers” bisiklet grubunun Türkiye turu çerçevesinde Sungurlu’ya geldiklerini dile getiren tur rehberi Sedat Kirkan, “Ride25 Pioneers bisiklet grubunun bisiklet organizasyonu için Sungurlu’dayiz. 4 yil önce Istanbul-Ankara ayagi yapilmis olan bir organizasyonu bu sene 2022 yilinda Ankara baslangiçli, Giresun’da bitecek. Bugün duragimiz Sungurlu. Öglen yemegi için suan mola verdik. Aksam ise Bogazkale’de konaklayacagiz. 5 günlük bir organizasyon. 22 Haziran’da basladi, 26 Haziran’da sona erecek” dedi.

Kaynak: İHA