Tatile Çikan Kadinlara Uyari

Hava sicakliginin artmasi ve okullarin kapanmasi ile baslayan yaz tatili nedeniyle uzmanlar tatilini deniz ve havuzlarda degerlendirmek isteyen kadinlari uyardi. Serinlemek için deniz veya havuzlara giren kadinlari bekleyen en büyük sikintilar arasinda vajinal enfeksiyonun geldigi belirten Acibadem Bodrum Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Cihan Deniz Keles kadinlarin sudan çiktiktan sonra kurulanmasini ve uzun süre islak mayo ile durmamasini tavsiye etti.

Tatile Çikan Kadinlara Uyari
Yaz sicaklarinda özellikle Ege Bölgesi’nde en fazla tercih edilen serinleme yöntemlerinin basinda denize veya havuza girmenin geldigini belirten Cihan Deniz Keles Özellikle kadinlarin havuz veya denizde serinlerken de bazi önlemler alinmasi gerektigini belirtti.

Yaz sezonunda tatile çikan ve tatilini deniz ve havuzda geçiren kadinlarin dikkat etmemesi halinde genital mantar enfeksiyonlarna maruz kalabilecegini kaydeden Acibadem Bodrum Hastanesi kadin hastaliklari ve Dogum Uzmani Cihan Deniz Keles “Maalesef cinsel yolla bulasan hastaliklardan bir kismi toplu olarak kullanilan havuzlardan da bulasabiliyor. Özellikle kadinlarimiz havuz veya denize girerken girdigi suyun temizliginden emin olsunlar. Çünkü yeterince temizlenmeyen havuzlar ve kirlilik seviyesi yüksek sahiller tehlikeli olabilir. Denizde mikrop kapma oraninin havuzlara oranla daha düsük. Deniz suyu tuzlu oldugu için mikroplarin yasamasi daha zordur. Ama kirli, yüzeyi köpüklü ve yesil görünümde olan denizlerde yüzülmemelidir. Havuzlara bu anlamda daha çok dikkat etmek gerekir. Çünkü havuzlar duragan sular olmasi nedeniyle kolaylikla kirlenebilir ve mikrop üremesi daha kolaydir ve mikroplari kontrol altina almak için hijyen kurallarina çok dikkat edilmelidir” dedi.

“Sudan çiktiktan sonra islak mayo ile durmayin”

Kadinlarda oldukça sik olarak rastlanan bu tür enfeksiyonlarin önüne geçmek için bazi yöntemlerin oldugunu ancak hijyen kurallarinin ve sudan çiktiktan sonra islak mayo ile durmamanin çok önemli oldugunu belirten Cihan Deniz Keles“Hastaya oldukça sikintili günler yasatabilen bu enfeksiyondan korunmak için basit birkaç önlem oldukça yararli olabilir. Öncellikle genital bölgenin islak ve nemli kalmasini önlemek için sentetik çamasirlar ve dar kiyafetler giymekten kaçinilmali pamuklu ve rahat iç çamasirlar tercih edilmelidir. Ayrica genital bölgenin temizligi için normal sabun parfümlü kozmetik ürünleri gibi tahrise yola açabilecek temizlik ürünlerini degil bu bölge için özel üretilmis sabunlar kullanilmalidir. Bunlarin disinda yaz aylarinda havuz sonrasi genital bölgenin kuru kalmasi için kadinlarin islak mayo veya bikini ile kalmamalari klorlu sudan arinmak için de havuz sonrasi dus almalarini tavsiye ediyoruz” diyerek saglikli bir tatil yapmak için hijyene ve uyarilara uyulmasini tavsiye etti.
Kaynak: İHA