SCÜ'de Liderlik Egitimi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) “Liderlik ve Etkin Yöneticilik Sertifika Programi” düzenlendi.

SCÜ'de Liderlik Egitimi
Kültür Merkezi Kadi Burhaneddin Salonu’nda SCÜ Kalite Koordinatörlügü ve Sürekli Egitim Merkezi (CÜSEM) is birligiyle düzenlenen programa SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, rektör yardimcilari, konuk konusmaci Kayseri Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Ebru Aykan, müdürler, akademik ve idari personel katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Yildiz, “Günümüzde yüksekögretim sisteminin hizla degisen teknoloji, ögrenci beklentileri, sektörel ihtiyaçlar ve rekabet anlayisina uyum saglamasi gerekliligi kaçinilmaz bir gerçektir. Bu nedenle kurumlarin, kurumsal dönüsümlerini saglayacak yönetim modellerine sahip olmasi, etkin liderlik yaklasimlarini benimsemesi, iç kalite güvence mekanizmalarinin olusturmasi ve kalite güvence kültürünü içsellestirmesi gerekmektedir” dedi.

Daha sonra Kayseri Üniversitesinden Prof. Dr. Ebru Aykan, bir sunum gerçeklestirdi. Liderlik ve yöneticilik arasindaki farklara deginen Prof. Dr. Aykan, her iki pozisyon için de uygulanmasi gerekenleri kendi tecrübelerinden örnekler vererek siraladi. Prof. Dr. Aykan’in sunumunun sonunda Rektör Yildiz, kendisine plaket ve hediye takdim etti.

Sertifika programi dört gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA