Engelli Solistler Gönüllerde Taht Kurdu

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafindan düzenlenen programda, Kalbin Ritmi Grubu ve Türk Halk Müzigi Korosu ‘gösterdikleri performansla’ Bursali sanatseverlerden büyük alkis aldi.

Engelli Solistler Gönüllerde Taht Kurdu
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda ‘Yaza Merhaba’ konseri düzenledi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Zenbilci ve Sebahattin Abi’nin sunuculugunu yaptigi geceye; Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, 22. Dönem Milletvekili Zafer Hidiroglu, Engelliler Meclisi Baskani Ibrahim Sönmez, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, engelli vatandaslar ve aileleri katildi.

Bursalilarin büyük ilgi gösterdigi program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Istiklal Marsi’ni, BUSMEK ve Osmangazi Halk Egitim Merkezi isaret dili kursu ögrencileri okudu. Programin ikinci bölümde ise Ugur Duran sefliginde sahne alan Kalbin Ritmi Grubu, çaldiklari sarkilarla izleyenleri doyasiya eglendirdi.

Konserin son bölümde ise Türk Halk Müzigi Korosu, Sef Kemal Kamali yönetiminde sahneye çikti. Büyüksehir Belediyesi Orkestra Sube Müdürlügü ekibinin eslik ettigi konserde, Engelliler Meclisi üyeleri tarafindan solo ve koro sarkilar seslendirildi. Sahne alan solistler, ‘Bir firtina tuttu bizi’, ‘Gemilerde talim var’, ‘Yüksek yüksek tepelere’ ve ‘Altin hizma mülayim’ gibi Türk Halk Müzigi’nin önemli eserlerini sanatseverlerle birlikte söyledi.



Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, Engelliler Meclisi Kalbin Ritmi Grubu ile Türk Halk Müzigi Grubu’nun ‘her yil üzerine koyarak’ basarili bir sekilde yoluna devam ettigini söyledi.

Orhan, “Bu kardeslerimizin hepsi bizlerin birer evladi. Onlara evladimiz gözüyle bakiyoruz ve uzun zamandir beraberiz. Hep birlikte daha basarili islere de imza atacagiz. Evlatlarimi cani gönülden kutluyorum” dedi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Baskani Ibrahim Sönmez, seslerini her alanda duyurmak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Önlerine çikan her engeli asmaya hazir olduklarini vurgulayan Sönmez, desteklerinden dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan’a tesekkür etti.

Programin sonunda; Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan tarafindan, Yilin Annesi Fatma Vatansefer’e plaket takdim edildi. Ayrica protokol üyeleri tarafindan Koro Sefi Kemal Kamali’ya, Egitmen Ugur Duran’a, isaret dili egitmenleri Emine Biçim ve Emel Camfener’e Görsel Sanatlar Ögretmeni Nurcan Çobantürk’e ve Kuaför Pelin Nalci Mentes’e plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA