Çocuklarin Gözünden Bursa

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi ‘Çocuklarin Gözünden Bursa’ projesine katilan 100 çocugun, Ttarihi 100 mekanda ve sehrin farkli bölgelerindeki 100 Türk bayraginda’ çektigi fotograflardan olusan sergi, Unesco Meydani’nda Bursalilarin begenisine sunuldu.

Çocuklarin Gözünden Bursa
2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti unvanina sahip olan Bursa’da birbirinden farkli kültürel etkinliklere imza atan Büyüksehir Belediyesi, gelecegimiz olan çocuklarin yasadiklari sehri daha iyi tanimasi ve sahip olunan degerleri yakindan görmesi amaciyla geçtigimiz aylarda ‘Çocuklarin Gözünden Bursa’ projesini baslatmisti. Projeye katilan 100 minik, aileleriyle birlikte sehrin sahip oldugu tarihi mekanlari gezerek, hem bilgilendi hem de kendi bakis açilariyla fotograflar çekti. Toplam 100 tarihi mekani ve sehrin farkli bölgelerindeki Türk bayraklarini çeken miniklerin fotograflari, Unesco Meydani’nda hazirlanan sergiyle Bursalilarin izlenimine sunuldu. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi serginin açilisina katilan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, projede yer alan çocuklarla tek tek sohbet ederek onlara çesitli hediyeler verdi. Çocuklara fotografladiklari mekanlar hakkinda çesitli sorular soran Baskan Aktas, projenin minikler üzerinde olumlu etkileri oldugunu söyledi.

100 çocuk tarafindan çekilen fotograflar, Bursa Kültür AS tarafindan kitaplastirildi ve böylelikle çalismanin güzel bir ani olarak yasatilmasina imkan saglandi.

“Bursa’nin tarihi eserleriyle miniklerimiz bulussun”

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, ‘Çocuklarin Gözünden Bursa’ projesinin yaklasik bir sene önce baslatildigini ve çalismayla birlikte Bursa’nin ne kadar kiymetli sehir oldugunun bir kez daha görüldügünü söyledi.

Çocuklarini gezdirerek sehrin fotograflanmasini saglayan ailelere de tesekkür eden Baskan Aktas, “Emegi geçen yavrularimizi kutluyorum. Ülkemiz ve sehrimiz çok güzel. Medeniyeti, tarihi, kültürü ve eserleriyle kiymetli bir sehir. Çocuklarimizin, geçmisten günümüze gelen güzel eserleri gezmelerini ve gezerken fotograflamalarini arzuladik. Ailelerden, ‘firsat buldukça’ çocuklarini Bursa’nin kiymetli ve gizli kalmis eserleri nezdinde gezdirmelerini istiyorum. Oyun oynasinlar, ders çalissinlar ama Bursa’nin tarihi eserleriyle de miniklerimiz bulussun. Projeye katilan çocuklarimizi alkisliyorum” dedi.

Projede yer alan çocuklar, tarihi mekanlari yakindan görme imkani bulduklarini ve kendi gözlerinden mekanlari fotografladiklarini söyledi.

Çocuklar, etkinligi düzenleyen ve çektikleri fotograflari sergileyen Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.

Programin sonunda Baskan Alinur Aktas, projeye katilan çocuklarla birlikte hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA