Beypazari'na Sera Projesi

Baskentte istihdama katki saglamak ve kendi çiçegini üretmek amaciyla sera tesisler kurulmaya devam ediyor. Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi paylasimla Beypazari’nda en büyük sera projelerinden birini hayata geçirdiklerini belirterek, “12 bin metrekarelik alanda çiçek ve aromatik bitkiler yetistirerek kentimizi süslüyor, istihdama katki sagliyoruz. Gelecege yesil ve üreten bir Baskent birakmak için çalisiyoruz” dedi.

Beypazari'na Sera Projesi
Istihdama katki saglamak için yerli üreticilerden satin aldigi fideleri gelistirmeyi, yeni bitki yetistirmeyi ve sözlesmeli üreticilerle ortak çalisma yapmayi amaçlayan ANFA Genel Müdürlügü, en büyük sera projelerinden birini Beypazari Çakiloba Mahallesi’nde açti.

Projenin hayata geçtigini sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimla duyuran Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Beypazari’nda belediyemizin en büyük sera projesini hayata geçirmenin gururunu yasiyoruz. 12 bin metrekarelik alanda çiçek ve aromatik bitkileri yetistirerek kentimizi süslüyor, istihdama katki sagliyoruz. Gelecege yesil ve üreten bir Baskent birakmak için çalisiyoruz” dedi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in göreve gelmesinden sonra ithal bitki ve çiçek alimina son verilmesi üzerine Baskentli üreticilerle sözlesmeli üreticilik yöntemiyle çalisma karari alan ANFA Genel Müdürlügü, Baskent’te uygun noktalara sera kurarak üretim kapasitesini artirmayi hedefliyor.

Beypazari Çakiloba Mahallesi’nde 8 bin metrekaresi kapali, 4 bin metrekaresi ise açik olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik alana kurulu serada; agirlikli olarak lavanta, kekik, biberiye, adaçayi ve nane gibi aromatik bitkiler yetistirilecek.

Soda kaynagi sayesinde isitma maliyetleri azalacak

Daha yesil bir Baskent için sözlesmeli üreticilerden satin alinacak bitkilerin üretilecegi ve tam kapasite çalisan serada ayni zamanda gül ve salon bitkilerinin üretimi de yapilacak.

Bitki üretim maliyetlerini azaltmak hedefiyle ETI Soda ile is birligi yapan ANFA Genel Müdürlügü, yeni sera tesisi ile Ankara’nin bitki ve çiçek üretiminde önemli bir ihtiyaca cevap vererek hem istihdama katki saglayacak hem de soda kaynaginda çikarilan sicak suyu kullanarak isitma maliyetlerini azaltacak.
Kaynak: İHA