Çevre Yürüyüsüne Davet

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ali Laloglu ile Il Müdürlügü çalisanlari, Çevre Haftasi nedeniyle Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i makaminda ziyaret ederek, hafta sonunda yapilacak olan yürüyüse davet etti.

Çevre Yürüyüsüne Davet
Gerçeklestirilen ziyaret sirasinda Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde yapilacak olan programlar hakkinda bilgiler veren Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ali Laloglu, “1-7 Haziran Dünya Çevre Haftasi olarak ilan edilmistir. Ilimizde de bu yil es zamanli olarak Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla bütün illerde ayni anda 5 Haziran günü saat 14.30’da "81 Ilde 81 Milyar Adim Çevre Yürüyüsü" programini baslatiyoruz. Sayin Valimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz, tüm kurum kurulus müdürleri ile amirleri, Gençlik Spor Il Müdürlügümüzün, gençlik merkezlerimizin ve halkimizin katilimiyla yürüyüs güzergâhimizca Millet Parki’na kadar yürüyecegiz. Diger etkinliklerle birlikte haftamizi 7 Haziran’a kadar kutlayacagiz” dedi.

Çevre bilinci ve sorumlulugunun yerine getirilmesi noktasinda yapilan çalismalarin olumlu çalismalar olduguna deginen Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Stockholm kentinde yapilan toplanti muhacereti içerisinde 1972 yilindan beri 1-7 Haziran tarihleri arasinda Çevre Haftasi ve 5 Haziran da Dünya Çevre Günü olarak kutlaniyor. Bizlerde çevrenin korunmasi noktasinda üzerimize düsen sorumlulugunu yerine getirme noktasinda ve gelecek nesillere çevre bilincinin ögretilmesi noktasinda yerel anlamda, diger platformlarda ve egitim kurumlarinda da gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki biz çevreyi korumadigimiz zaman çevre de bizi korumaz. Siz çevreyi ne kadar korursaniz çevre de o kadar sizi korur. Burada biz insanlara büyük görevler düsüyor. Toplumun çevreye karsi duyarlilik bilincini artirmamizin yaninda çevrenin korunmasindaki gerekli hassasiyetin gösterilmesi noktasinda da davranis örnekleri göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde çevre düzeni bozuldugu zaman bütün tabiattaki ekolojik dengeler bozulur. Günümüzde kuraklik, iklim degisikligi ve ekolojik dengenin bozulmasi hep bu çevre ile ilgili yapmis oldugumuz olumsuz davranis ve tutum neticesinde çevrenin dengesini bozmamizin sonucunda ortaya çikan tabiat sonuçlaridir. Bu tabiat sonuçlarinin insana ve topluma zarar vermemesi noktasinda, tabiati koruma noktasinda, çevreye gerekli hassasiyetin gösterilmesi noktasinda bütün insanlar olarak üzerimize düsen görevi yerine getirmemiz lazim. 5 Haziran’da Valiligimiz önünde baslayacak olan "81 Ilde 81 Milyar Adim Çevre Yürüyüsü" programi anlayisinin temelinde de Anadolu’da ve Türkiye’de yasayan tüm insanlarin çevreye duyarli olma noktasindaki hassasiyetlerinin artmasi anlaminda bir dikkat çekme etkinligi olarak degerlendiriyoruz. Bu anlamda da gerek Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz olsun, gerek Çevre Il Müdürlügümüz olsun ve gerekse geçtigimiz günlerde gerçeklestirdigimiz Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügümüzün ‘Ulusal Su ve Atiksu Aritma Çalistayi’ olsun bütün bu olumlu çalismalarin amaci çevrenin korunmasina yönelik çalismalardir’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA