Obezite Sadece Kilo Problemi Degil, Birçok Saglik Sorunun Öncüsü

Giderek yayginlasan obezitenin sadece bir kilo problemi olmadigina dikkat çeken Özel Denizli Egekent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mustafa Tekin, obezitenin birçok saglik sorununa öncülük edebildigini belirtti.

Obezite Sadece Kilo Problemi Degil, Birçok Saglik Sorunun Öncüsü


Günümüzün yaygin saglik sorunlarindan olan obeziteye tibbi bakis açisi olarak obezite ameliyatlarini degerlendiren Egekent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mustafa Tekin, “Obezite sorunu günümüzün yaygin saglik sorunlarindan biri. Obeziteyi sadece görsel güzelligi tehdit eden bir faktör olarak düsünemeyiz çünkü obezite ayni zamanda birçok saglik sorunun da öncüsüdür” dedi.



Obezitenin beraberinde getirdigi hastaliklara deginen Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mustafa Tekin, “Kisilerde obezite sorunu nedeniyle eklem rahatsizliklari, seker, kalp hastaliklari, kisirlik, yüksek tansiyon, karaciger yaglanmasi hatta kanser olusabilmektedir. Hastalarimiz obezite ameliyatiyla beraber bu sorunlarin kaynagindan da kurtulmus oluyorlar” diye konustu.



“Obezite ameliyati bazi hastalar için sart”

Kilo problemi için birçok farkli yöntem olsa da bazi hastalar için obezite ameliyatinin gerekliligine vurgu yapan Op. Dr. Mustafa Tekin, “Bazi durumlarda diyet, spor vb. yöntemler ile zayiflama gerçeklesmeyebilir. Böyle durumlarda, fazla kilo ile saglik problemleri de olusmaya basladiginda hasta daha etkili bir yöntem arayisina giriyor. Bu noktada obezite ameliyatlari önemli ve ameliyatlar sonrasinda da istenilen sonuçlar elde ediliyor” ifadelerini kullandi.

Obezite ameliyatlari için bazi sartlarin gerçeklesmesi gerektiginde de bahseden Op. Dr. Mustafa Tekin, su bilgileri paylasti:

“Hastanin obezite ameliyati olabilmesi için vücut kitle indeksi 35-40 arasi olan, asiri alkol ya da uyusturucu bagimliligi olmayan, ameliyata engel bir durumu olmayan ve uzun süredir baska yöntemler ile zayiflayamayan hastalar obezite ameliyati olabilirler”
Kaynak: İHA