Baba-Ogul Üniversite Sinavinda Rakip Oldu

Kayseri’de yasayan 43 yasindaki Ömer Atik, hayali olan üniversite sinavina oglu ile birlikte girdi.

Baba-Ogul Üniversite Sinavinda Rakip Oldu
Kayseri’de yasayan ve çalistigi is yerinden malulen emekli olan Ömer Atik, açik ögretimden devam ettigi liseyi bitirdi. Daha sonra çocukluk hayali olan saglik bölümünü üniversitede okumak isteyen Atik, bu sene oglu ile birlikte YKS’ya girdi.

43 yasinda ogluyla birlikte üniversite sinavina giren Ömer Atik, “Üniversiteyi okumak çocukluk hayalimdi. Okuyamamanin ezginligi vardi üzerimde. Ortaokul ve liseyi disaridan bitirdim. Üniversiteyi de kismet olursa ayni sekilde bitirmeyi hedefliyorum. Üniversitede de insallah saglik bölümlerinden neresi gelirse okumak istiyorum. Oglumla sinava girecek olmanin mutlulugu farkli bir duygu. Mutluyum, heyecanliyim. Ogluma da basarilar diliyorum, bütün sinava girecek ögrencilere de basarilar diliyorum. Rakibim olan oglum umarim beni geçer bu sinavda. Amaçlarina ulasmasini ve beni geçmesini istiyorum. Vatandaslarimizin birbirine örnek olmalarini istiyorum. Okumanin yasi yoktur. Çocuklari ile birlikte ayni yolu izlesinler. Okuyup üniversiteyi bitirsinler” dedi.

Babasinin da sinav heyecanini anlamasini istedigini söyleyen Saban Atik de, “Geçen yil istedigim yer gelmedigi için mezuna kaldim ama bu sene insallah istedigim yerin gelecegine inaniyorum. Kendim biraz heyecanliydim, babamla gidince daha çok heyecanlanmis oldum. Simdi ayni sinava girecegiz. Önceden ’Sinav nasil’ diyordu, simdi sinava girip kendisinin de görmesini istiyorum nasil bir sey oldugunu. Babam küçüklügünden beri üniversiteyi okumak istemis ama önüne engeller çikmis. Hiçbir zaman pes etmemis. Insanin içinde bir seyler kaldiysa onu yapmak için çabalamali ve babam da zaten bunun için çabaliyor. Bu çok güzel bir sey. Su an sinavda herkes benim rakibim ama babama da basarilar diliyorum. Insallah istedigi yeri tutturur diye temenni ediyorum. Sinava girecek arkadaslara hiçbir seyin sorun olmadigini söylemek istiyorum. Öncelikle insan kendini kaybetmemeli, sinav her zaman kazanilir. Herkese simdiden basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA