Ayvalik'a Yildiz Yagacak

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali 23 Haziran’da basliyor. Tiyatro ve müzik dünyasinin ünlü isimlerinin yer alacagi dört günlük festivaldeElçin Sangu, Güven Kiraç, Binnur Kaya, Levent Ülgen, Dolunay Soysert, Nilperi Sahinkaya, Tülin Özen, Serkan Keskin ve Ibrahim Selim gibi ünlü isimler seyirciyi tiyatroya doyuracak. Festivale; Oguzhan Ugur, Mirkelam, Kalben, Dolu Kadehi Ters Tut konserleri de renk katmaya hazirlaniyor.

Ayvalik'a Yildiz Yagacak
“Festivalin felsefesi isminde gizli”

Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali’nin Genel Koordinatörü Bensiz Yilmaz, festivalin felsefesinin isminde gizli oldugunu savunarak, “Biz bu festival için bir grup genç olarak yola çiktigimizda, sanatin ulasilabilirligini Istanbul, Ankara, Izmir gibi metropol kentlerden, biraz daha kiyi sehirlerine indirmek ve sonrasinda da sanatin ulasamadigi her noktaya götürebilmeyi hedefledik. Bu gayemizle de bu esprili ve bizim de her geçen sene içimize daha çok sinen bu isim ortaya çikti.” dedi.

Festivali organize eden ekip üyelerinin Ayvalik’i bildikleri ve çok sevdikleri için organizasyonu Datça’dan Ayvalik’a tasidiklarini anlatan Bensiz Yilmaz, “Ayni zamanda Ayvalik, tarihten bu zamana kültür ve sanatin besigi olmus bir kent. Hem Yunan mitolojisi ile tiyatronun dogdugu karsi kiyilar, hem de Anadolu uygarliklarinin yasadigi ve sanatin bu topraklarda dogmus olmasi bu karari almamiza sebep oldu. Bunun yani sira da içinde bulundugumuz yüzyilda, Ayvalik’in kültür ve sanatin merkezi olma yolundaki ciddi gayreti ve bu yöndeki atilimlari, bu festivalin yolunu Ayvalik’tan geçirmemize neden oldu. Iyi ki de oldu” diye konustu.

Çocuk oyunlari ve atölyeler ücretsiz

Ayvalik Belediyesi Kültür Isleri Koordinatörü Erkan Cilak da, festival dahilinde düzenlenecek çocuk oyunlarin tamamen ücretsiz oldugunu vurgulayarak, “Bu oyunlarin yani sira atölyelerdeki egitimleri de yine çok önemi tiyatro oyunlari verecekler. Bu atölyeleri yetiskinlerin de izlemelerinde yarar var.” ifadelerini kullandi.

“Festivaller Ayvalik turizmine ve dolayisiyla ilçe ekonomisine çok ciddi katkilar sagliyor”

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, hedeflerinin Ayvalik’i kültür ve sanatin baskenti haline getirmek oldugunu söyledi.



Bir ilçe ölçeginde bakildiginda Ayvalik’in çok ciddi organizasyonlara ev sahipligi yaptigina dikkat çeken Baskan Ergin, “Bu açidan ele aldigimizda ben Ayvalik’in kültür ve sanatin baskenti oldugunu rahatlikla söyleyebilirim. Mesela yil içerisinde Deniz Seviyesinde Tiyatro ile üç ayri festival etkinligimiz oluyor. Bunun yani sira da film festivalimiz, jazz festivalimiz gibi onlarca ülke genelinde ses getiren organizasyonlara ev sahipligi yapiyoruz. Tüm bunlara disinda organizatörlerin hazirladiklari kültürel ve sanatsal etkinlikleri hesaba katmiyorum bile. Çünkü Ayvalik pek çok anlamda birçok özelligi barindiran bir kent. Tarihi ve kültürel dokusu, dogal güzellikleri, gastronomisi, insani, havasi, suyu ile cazibe merkezi konumunda oldugu için ilçemiz pek çok sanatsal ve kültürel etkinlige yönelik projeleri de üretir duruma geldi” dedi.

Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali’nin Ayvalik’ta ilk kez organize edildigini ve bundan sonra da geleneksel hale getirilecegine isaret eden Belediye Baskani Mesut Ergin, “Festivalde ünlü oyuncular ve ünlü sanatçilar yer alacak. Tiyatro gösterimleri, konserlerin yani sira festival dahilinde çocuk oyunlari ve tiyatro atölyeleri de halkimizla bulusturulacak. Festivale katilanlar dolu dolu dört gün yasayacaklar.” diye konustu.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, kültürel ve sanatsal festivallerin ilçe turizmine ve dolayisiyla ilçe ekonomisine çok ciddi katkilar sagladigini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA